El concurs de fotografia digital ‘L’Andorra dels paisatges’ atorga set premis als millors treballs

paisatgesEl ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, ha lliurat aquest dijous els premis del tercer concurs de fotografia digital ‘L’Andorra dels paisatges’. Els premis tenen com a objectiu potenciar la sensibilització de la població i els turistes envers els paisatges andorrans.

En aquesta edició han participat un total de més 900 fotos de 102 fotògrafs diferents. S’han atorgat 7 premis: 4 en categoria de fotografia digital, una de les quals és un premi especial en referència a l’agricultura i 3 premis en categoria Instagram.

En la categoria càmera digital, els guanyadors han estat Àlex Lara per la seva fotografia titulada “Llibertat”, Leopold Hurbin per l’obra “Submarí” i Toni Butron per la instantània “Pintat amb llum”. Aquest darrer autor també ha rebut una menció especial del jurat per la fotografia “11 minuts”. Cadascun dels tres guanyadors ha rebut com a premi un iPhone 5C.

Esteve Argelich ha estat guardonat amb el premi especial “Agricultura familiar” d’aquesta tercera edició del concurs per la fotografia “Canelons d’herba” i premiat amb una panera de productes locals d’Andorra.

A aquests premis s’hi han d’afegir els tres guardons que enguany s’han atorgat a les fotografies de la categoria Instagram identificades amb l’etiqueta del concurs #landorra en aquesta xarxa social. Els guanyadors, triats pel jurat del concurs entre les 10 fotografies que més “m’agrada” han aconseguit, han estat Albert de Gracia per la fotografia “Els cims d’Andorra encara ben nevats”, Alberto Pezuela per “Gran nevada hoy por aquí” i Enric Vidal per la seva instantània “Pont de Sant Antoni, La Massana”. Cadascun dels tres guanyadors ha rebut com a premi una panera de productes locals d’Andorra.

En referència a la jornada ‘Agricultura i Paisatge’, celebrada aquest dijous, Camp ha recordat que la percepció dels paisatges agrícoles és molt ben valorada per la gent, un fet que “arriba a donar un valor afegit al producte agrícola”. El ministre de Turisme i Medi Ambient s’ha referit a la situació de la vinya, que “comença amb bones perspectives perquè el producte és excel·lent i la filosofia que hi ha al darrere és respectuosa amb el territori”. A més, també hi ha altres productes agrícoles “que es mantenen o que poc a poc van apareixent en el nostre entorn aportant un plus al paisatge i a l’economia”, ha ampliat.

La ramaderia, per la seva part, “té un enorme potencial per mantenir un dels paisatges més apreciats d’Andorra com és el d’alta muntanya”. En aquest sentit, ha destacat Camp, “l’equilibri entre les pastures del bestiar i el creixement de la superfície del bosc és delicat i necessitem els pagesos i els ramaders per evitar una ruptura d’aquest equilibri”.

Finalment, el ministre de Turisme i Medi Ambient ha aprofitat la jornada per anunciar l’elaboració per part del departament de Medi Ambient del document anomenat ‘Pacte del Paisatge”. FEDA ha estat la primera entitat en signar el pacte, “de manera que reconeix la importància del paisatge i els principis i objectius inclosos en l’estratègia”. Camp ha animat a altres entitats, especialment a les relacionades amb l’agricultura, que es vagin adherint progressivament a aquest pacte.

Foto: SFG