oncaEl tradicional Concert dels Jardins de Casa de la Vall ha aplegat, aquest dilluns a la nit, unes 200 persones al vestíbul del Consell General, ja que la pluja ha  impedit que es pogués celebrar a l’espai previst. L’ONCA i Eduard Iniesta, compositor i intèrpret d’instruments de corda, han fet gaudir a tots els assistents amb obres creades per a l’ocasió amb alguns dels instruments més característics de la cultura mediterrània. Segons Iniesta, la seva música està feta amb el que li aporten les diferents cultures mediterrànies, “a Barcelona, com a ciutat portuària, he rebut les influències dels països propers”.

El Concert dels Jardins de Casa de la Vall  portava per títol ‘Les cordes de la Mediterrània’, ja que segons Eduard Iniesta, compositor i músic, protagonista del concert juntament amb l’ONCA, “m’inspira molt el món mediterrani”. Iniesta ha explicat que la primera vegada que va provar les seves composicions amb una orquestra de corda, va saber que això era el que volia fer la resta de la seva vida.

Una formació de catorze cordes de l’ONCA i el conjunt instrumental d’Iniesta, amb Robert Armengol a les percussions clàssiques, Antonio Sánchez a les percussions ètniques i Miguel Ángel Cordero al contrabaix, han fet sonar instruments que el mateix Iniesta defineix com “nítids, instruments que volen, alguns amb molta profunditat i altres timbrats”. Per al compositor, els instruments de corda defineixen el caràcter mediterrani.

Segons ha avançat Eduard Iniesta, l’any 2017 espera poder començar una gira amb l’ONCA per oferir un concert com aquest.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada