onca-concert-meritxellLa  Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca) ha estat l’encarregada d’oferir aquest dissabte al matí el tradicional Concert de Meritxell amb el programa ‘Música als palaus’ en què ha mesclat música i arquitectura per fer sonar sis peces vinculades a sis palaus destacats del patrimoni d’Europa. Com va ve sent habitual, aquest concert ha comptat amb una doble direcció, la del titular de la Jonca, Gerard Claret, i la del convidat, Josep Martínez Reinoso, que ha assegurat sentir-se molt a gust treballant amb els joves. L’Auditori Nacional d’Andorra s’ha omplert per a l’ocasió, ja que es tracta d’un dels concerts més especials per a la formació, segons ha explicat Claret, perquè juntament amb els concerts de Santa Cecília i de Primavera es preparen amb molta il·lusió.

La projecció d’imatges d’alguns palaus més destacats d’Europa mesclada amb la música barroca i clàssica de l’època, ha fet gaudir el públic que aquest dissabte al matí ha omplert l’Auditori Nacional d’Andorra durant el tradicional Concert de Meritxell protagonitzat per la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca).

Aquest concert ha comptat per tercera vegada amb una direcció col·legiada a càrrec del seu titular, Gerard Claret, i del director convidat, Josep Martínez Reinoso, que ha assegurat sentir-se molt a gust dirigint als joves perquè tenen moltes ganes de treballar i aprendre.

Amb el programa ‘Música als palaus’ han repassat obres vinculades a llocs en concret per crear una combinació estètica entre arquitectura i música. Segons Martínez Reinoso, com més antiga és la música, més costa d’entendre, i per tant “la meva feina ha estat donar-los eines per saber interpretar aquest llenguatge, i un cop l’han entès, el gaudeixen molt més”.

Es tracta d’un dels concerts més especials per a la Jonca, ja que juntament amb el de Santa Cecília i el de Primavera, els preparen amb molta il·lusió, segons ha explicat el seu director, Gerard Claret. A més, ha volgut fer una especial menció i agraïment al suport dels patrons de la Fundació ONCA, per l’aposta que fan per aquesta formació jove, ja que “és una aposta de futur i de país”.

Claret ha explicat que la funció de la Jonca és aportar als joves els màxims coneixements perquè els serveixin al llarg de la seva vida, tant en l’àmbit musical com en el personal, i assegura que per això es mostren tan il·lusionats davant la preparació dels seus concerts, perquè “se n’adonen que els aportem coses molt positives”.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada