El Concert de la Constitució inaugura la segona edició del cicle ONCA Bàsic

oncaLa Fundació ONCA inaugurarà la segona edició del cicle ONCA Bàsic amb el Concert de la Constitució, que tindrà lloc el divendres 14 de març, a les 12 hores, al vestíbul del Consell General, coorganitzador del concert. Tal com recorden des de la Fundació, la proposta musical va obtenir un èxit important el 2013, amb un 80% d’ocupació i més de 800 assistents.

El primer concert es durà a terme amb motiu del Dia de la Constitució. Un quartet de corda de l’ONCA, format per Josep Martínez i Francesc Planella (violins), Sílvia Garcia (viola) i Mireia Planas (violoncel), oferirà un programa d’una hora de durada centrat en La música en temps del Manual Digest.

El concert s’iniciarà amb l’obertura de l’obra de Telemann Des nations anciens et modernes en sol major, seguida del Concerto grosso en mi menor, op. 3, núm. 3 de Geminiani amb versió per a quartet de corda. Tot seguit, la formació interpretarà el Quartet en mi b major, op. 8, núm. 3, G 167 de Boccherini i finalitzarà l’actuació amb el Quartet en sol major, KV 80 de Mozart.

El 2014 el cicle ONCA Bàsic continua amb el doble objectiu de ser present a les parròquies i d’oferir uns programes diferents i adequats a cada lloc d’actuació. El mestissatge amb diversos estils musicals és una de les claus dels nous programes que es presenten aquest any. Els concerts tenen formats variats, que van des del quintet fins al duo, i creen un lligam entre les propostes musicals i el patrimoni cultural del Principat, amb el lema Patrimoni i música.