femapAquest divendres, 28 d’agost, a les nou del vespre, la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell acollirà el concert que sota el títol ‘Cants del Sud i del Nord’ ens oferiran Arianna Savall iPetter Udland Johansen. Aquest és el darrer concert que té programat el 5è Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) a la nostra ciutat.

Arianna Savall (soprano, lira, arpa medieval i arpa triple barroca) i Petter U. Johansen(tenor, hardingfele i císter) interpretaran obres de Hildegard von Bingen, Monteverdi, S.de Murcia, i músiques tradicionals catalanes, noruegues i sefardites.

Cants del Sud i del Nord

Què tenen en comú una cançó tradicional catalana, una tonada noruega i un cant sefardita? La reconeguda soprano i arpista Arianna Savall i el tenor Petter Udland Johansen ens proposen un viatge musical des de la Mediterrània al Mar del Nord. Un recorregut sonor a través de cants tradicionals que, com si fossin ponts invisibles, ens permeten resseguir les rutes que durant segles varen caminar catalans, víkings, escocesos i sefardites… Dues veus, arpes i inusuals instruments de corda fregada posats al servei d’una poesia i una música que ens transportaran en el temps i en l’espai sense moure’ns de la cadira.

Arianna Savall i Petter U. Johansen actuaran també a Berga i Alp, el dissabte 29 i diumenge 30 d’agost, respectivament, tancant així la programació de la cinquena edició del Festival de Música antiga dels Pirineus a tot el territori.

El FeMAp a la Seu d’Urgell

La Seu d’Urgell ha acollit enguany un total de sis concerts del FeMAP. Un any més, la capital alturgellenca va inaugurar aquest certamen de música antiga, que se celebra al llarg i ample dels Pirineus, el passat 3 de juliol amb el concert ofert pel Quartet Casals. En aquesta cinquena edició del festival, a la Seu d’Urgell hi han actuat el Cor Infantil Amics de la Unió, la Coral Cantiga, Andreas Prittwitz amb la Lookingback Baroque Orchestra, i Rafael Bonavita i Leonor Leal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada