El Comú podrà gestionar els habitatges buits de la Solana del Pas de la Casa

solanaEl Comú d’Encamp ha acceptat la proposta de Cevalls i Geviva per finalitzar la concessió i recuperar el patrimoni aportat (terreny i projecte) amb béns immobles de la Solana del Pas de la Casa. Així ho ha explicat el cònsol major, Jordi Mas, que ha indicat que la concessionària pot explotar la part corresponent a les taxacions que s’havien fet, per la seva lliure disposició, es compromet a retirar les demandes contra el Comú i a no interposar futures reclamacions, es fa càrrec dels inquilins actuals i ha de respectar els compromisos adquirits amb els contractes i el Comú pot donar l’ús que consideri als espais buits, que serien una quinzena d’apartaments així com locals i aparcaments. Tant el cònsol com la minoria han considerat que és “el millor acord” al qual es podia haver arribat ja que la fallida de l’empresa suposava un problema molt gran per al Comú “perquè era concessionària”, ha exposat Mas. Des de la minoria, però, han instat la corporació a donar un ús “intel·ligent” als espais.

Després que el 2011 Geviva SA presentés una súplica al Comú amb demandes a la Batllia pels retards en les obres de la Solana que havia encetat Cevalls i els sobrecostos generats, ara el Comú ha acceptat la proposta de les empreses concessionàries per evitar-ne la fallida i el problema d’haver d’assumir els 18 milions que Andbank havia deixat per tirar endavant el projecte.

Així, s’acorda extingir el servei públic i la resolució del contracte administratiu entre el Comú i les societats. El Comú té “plena propietat” de diverses unitats immobiliàries, que han de compensar l’aportació del Comú, amb una valoració de 4,5 milions d’euros. La concessionària pot explotar la part corresponent de les taxacions que suposa uns 15 milions d’euros, però es compromet a retirar totes les demandes contra el Comú i a no fer futures reclamacions. A més, s’hauran de fer càrrec dels apartaments llogats (una quarantena) i respectar els compromisos adquirits en els contractes existents. Segons el cònsol, es tracta d’una “liquidació d’una concessió abocada a la fallida”, de la qual se n’hagués hagut de fer càrrec el Comú.

Malgrat que tant la majoria com la minoria han considerat que és la millor solució per a tots, la consellera del grup mixt, Eluska Galdós, ha manifestat que l’acord correspon a la proposta inicial que es va fer durant el mandat socialdemòcrata. A més, el conseller del PS, Joan Sans, ha apuntat que l’acord es produeix ara per la súplica d’Andbank que va avalar l’empresa i els gairebé 20 milions d’endeutament de la societat. “El preu per a l’administració podria ser molt elevat”, ha admès, però tant Sans com Galdós han instat el Comú a fer un ús “intel·ligent” dels habitatges i locals que gestionarà a partir d’ara.

Obres sense l’informe de Medi Ambient

Durant la sessió del Consell de Comú d’aquest dimecres, el conseller de la minoria Joan Sans ha demanat sobre l’inici de les obres de remodelació de la zona esportiva de Prada de Moles amb l’informe preceptiu del Departament de Medi Ambient del Govern desfavorable. Des del Comú s’ha reconegut aquest fet però s’ha indicat que el motiu d’aquest resultat és la manca de documentació i ja s’ha facilitat. Sans ha afirmat que s’ha fet per “presses electoralistes” i ha criticat que la normativa recull sancions per iniciar obres sense el vistiplau de Medi Ambient que els privats han d’assumir i el Comú s’evitarà. 

Text i foto: ANA

TOTES LES NOTÍCIES