El Comú lauredià impulsa el segon Concurs de cuina per a infants

concurs cuina

El Comú de Sant Julià de Lòria organitza per segona edició consecutiva el Concurs de cuina infantil del qual la final tornarà a coincidir amb els actes de La Marató de TV3 que enguany se centra en la diabetis i l’obesitat. La cònsol major de la parròquia, Montserrat Gil i el xef Guille Cervera han estat els responsables de presentar les bases del certamen que, en aquesta ocasió, no només està adreçat a infants de quart, cinquè i sisè d’escoles de la parròquia, sinó als que visquin a Sant Julià de Lòria encara que cursin aquests graus en altres escoles del país.

Per inscriure’s cal omplir degudament una butlleta d’inscripció i presentar-la a l’oficina de Turisme de la plaça Laurèdia. Cada concursant haurà de realitzar el seu plat amb la presència del jurat (assignat per l’organització) i sota la supervisió d’un adult. Després de la fase eliminatòria, tres concursants hauran de cuinar un plat en la final del 20 de desembre. En tots els casos, el plat serà de lliure elecció, però es demanarà que siguin de caràcter saludable i cuinats amb productes de proximitat. “Arreu hi ha molta obesitat infantil i és important que des de la cuina s’ensenyi a alimentar-se bé”, ha explicat Montserrat Gil.

La cònsol també ha destacat que Sant Julià de Lòria està estretament lligada a la gastronomia per haver acollit diverses mostres com ara l’Alimentast, la Ruta del Pintxo o la Trobada de Microproductors de vi i que aquest concurs “s’adapta molt bé a la nostra parròquia”. Cada concursant disposarà d’un val per un import màxim de 30 euros per a la compra dels ingredients. L’escenari de preparació dels plats tindrà lloc els dissabtes d’octubre i novembre a la cuina de l’Escola d’art, i tot serà retransmès en diferit a través del Canal Lòria i també es podrà veure per internet.

El xef i membre del jurat Guille Cervera ha comentat que el que es busca en aquesta edició és “la consolidació del concurs i el foment de la cuina saludable”. Igual que en la primera edició, el jurat estarà format per cuiners de renom del país i de fora. Entre ells, cal destacar la catalana Mireia Anglada, que treballa a Naturlandia; Miquel Canturri, del restaurant Minim’s;Ramon Sasplugas, d’El Celler d’en Toni; el xef del restaurant Can Manel, Carles Flinch i Marc Mora, del Park Hotel. També seran membres del jurat els crítics gastronòmics, Joan Berenguer i Alex Howard, a més del propi Guille Cervera.

Els criteris principals a l’hora de decantar-se per una creació o una altra són l’higiene a l’hora de treballar, la preparació, el sabor, la delegació de feina sobre l’ajudant i algun concepte més que completarà la valoració final de cada plat.

Dues setmanes abans de La Marató, tindrà lloc la fira de Santa Llúcia on es donarà a conèixer el nom dels tres finalistesque es disputaran la victòria. El guanyador s’emportarà un viatge per a tres persones a Disneyland París; el segon, al parcWarner Bros de Madrid i el tercer, tres entrades per a Port Aventura. 

(Text i foto: Comú lauredià)

TOTES LES NOTÍCIES