En la sessió de Consell que ha tingut lloc avui al Comú d’Ordino, han quedat aprovats els comptes de l’exercici anterior, amb uns ingressos d’11.529.657,97 euros i unes despeses de 10.808.922,20 euros, el que suposa un superàvit liquidat de 720.735,77 euros. L’exposició dels números del 2017 ha anat a càrrec de la consellera de Finances i Pressupost, Maria del Mar Coma, acompanyada de l’interventor del Comú, Quim Anglada.

S’ha liquidat el 89,64% de la despesa total pressupostada inicialment. La despesa corrent ha augmentat del 3,76% respecte a l’any anterior. Aquest augment ve provocat per l’increment del capítol destinat a consum de béns i serveis. Les principals variacions en aquest capítol corresponen a la reparació i conservació de maquinària i instal·lacions amb un augment del 8,22%; els subministraments per la pujada de carburants, amb un augment del 10,88%, i el treballs realitzats per altres empreses, amb un augment més significatiu, del 77,08%. En aquest últim concepte trobem els honoraris de la fase I de la redacció del Pla d’Urbanisme, els treballs subcontractats per la treta de neu i el nou contracte de recollida de residus que van adjudicar conjuntament els comuns.

Per una altra banda, s’han disminuït les despeses financeres en un 10,23% en comparació a l’any anterior. Les subvencions s’han mantingut amb una petita variació negativa del 0,33%, i les depeses de personal han disminuït lleugerament del 1,41%. Els ingressos han sigut molt similars als de l’any anterior. Els corresponents als impostos indirectes han augmentat lleugerament a causa de la modificació que es va fer l’any passat sobre l’impost dels rendiments arrendataris.

Hi ha hagut també, un lleuger augment de la població que ha suposat un petit increment corresponent a la recaptació de l’impost tradicional de foc i lloc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada