consell-infants-ordinoEls escolars d’Ordino, 24 alumnes de l’Escola Andorrana, i 45 de la francesa, en aquesta ocasió, amb edats compreses entre els 8 i els 12 anys, han participat activament en la sessió ordinària de Consell d’Infants que s’ha celebrat aquest matí al Comú d’Ordino. Les expectatives dels infants en les múltiples propostes sobre el Camí de Santa Bàrbara han estat parcialment satisfetes, ja que s’han tornat a proposar noves millores com recuperar la pesca educativa, identificar alguna espècie vegetal, i fins i tot obrir la capella de Santa Bàrbara. Els suggeriments d’instal·lar una font i tancar als vehicles totalment el camí, han estat descartats i argumentats per la manca de serveis del camí, a més de la proximitat del rocòdrom que ja té un punt d’aigua, i quant a no permetre l’accès rodat, la cònsol menor ha dit que es mirarà tot i haver de respectar l’activitat de les explotacions agrícoles de la parròquia.

Els cònsols i la consellera Gemma Riba han agafat el compromís de demanar la clau per visitar la capella que dóna nom al camí, i també han reprès el compromís d’organitzar un taller per la creació de nius i instal·lar-los abans que acabi el curs. En coordinació amb el departament de Medi Ambient també es comprometen a la col·locació d’un banc i la senyalització d’espècies al camí ral, sense malmetre l’entorn amb un excés d’elements externs aliens a la natura. Una altra bona notícia pels escolars es que podran fer hort recuperant la parcel·la que hi ha a les antigues escoles.

El Comú s’ha compromès també a facilitar una llista d’activitats i camins accessibles per a infants, si bé ha recomanat la lectura de la Guia de camins de les Valls del Nord, en què apareixen classificats segons la dificultat. Pel que fa a espais d’esbarjo, els alumnes s’han alegrat de saber que tornaran a comptar amb el futbet, recordem que va ser traslladat per les obres de la nova escola, que es reubicarà en l’espai que han deixat els prefabricats desmuntats recentment per Govern. Juntament al mini camp, s’obrirà un nou camp de petanca amb sis pistes per recuperar una afició molt arrelada a la parròquia, segons ha explicat el cònsol menor que ara sembla tornar a estar de moda. La pista d’skate continua pendent d’una ubicació definitiva a l’espera d’una cessió de terreny d’un particular.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada