Ordino ha tirat endavant aquest estiu dues proves pilot, molt diferents entre elles però que han provocat, en tots dos casos, algunes crítiques per part de la ciutadania. La primera és la decisió de cobrar quatre euros per aparcar a la zona d’estacionament del parc natural de Sorteny, a la vegada que posar un autobús llançadora des del Serrat fins a l’entrada del parc. Aquesta prova s’ha fet per una “necessitat imperativa”, ha defensat el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat del comú ordinenc, Marc Pons, ja que cada estiu hi havia problemes de “col·lapses i col·lisions”. Tots ells han quedat resolts amb la mesura, ha assegurat el conseller. L’altra prova pilot ha estat la posada en funcionament d’una activitat de canoa i ‘paddle sup’ al tercer llac de Tristaina. En aquest cas, i veient la recollida de signatures que s’ha tirat endavant per frenar l’activitat, la valoració no és tan satisfactòria.

Pons ha recordat que no es va voler fer una adjudicació directa de l’activitat de Tristaina precisament per donar-li aquest caire de prova pilot, i que tant la recollida de signatures com les crítiques en general són variables “que pesen” a l’hora de repetir l’activitat. Però a la vegada, és una iniciativa que impulsa l’estació d’Arcalís, són ells els que decideixen inicialment i després la corporació decidirà. “Jo em faria un plantejament des de zero, és una variable més [la de les queixes] que entrarà en joc”, ha manifestat, en relació a si es repetirà l’activitat l’any vinent. El comú està recopilant informació sobre l’impacte ambiental i també ha fet una enquesta entre els visitants de Tristaina.

I tornant a la nova manera de controlar l’accés rodat a Sorteny, tenint en compte que s’han solucionat les problemàtiques, tot apunta que es repetirà l’acció l’any vinent. Això sí, fent els canvis necessaris un cop tinguin les dades de comptatge de visitants.

L’opisició també s’ha mostrat incrèdula amb els beneficis que aporta l’activitat de Tristaina. “Potser el tercer llac no era el més adient”, ha dit la consellera Sandra Tudó, que ha explicat que han rebut queixes d’ordinencs tant pel que fa a l’activitat de Tristaina com al pàrquing de pagament de Sorteny. En qualsevol cas, esperaran als resultats de l’informe del comú i a la valoració “més científica”.

Per la seva part, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, ha informat també durant la sessió de consell de comú d’aquest dijous al migdia que ja es treballa en els preus dels forfets de la propera temporada però que encara no s’ha tancat res. Així mateix, també es treballa amb el forfet conjunt amb Saetde.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada