El Comú d’Ordino instal·larà dos nous desfibril·ladors

El Comú d’Ordino ha comprat dos nous desfibril·ladors externs que s’instal·laran al refugi guardat de la borda de Sorteny i en un dels vehicles dels agents de circulació. Aquests dos aparells electrònics se sumen als dos que ja existien, un a la piscina del Centre Esportiu d’Ordino i l’altre, al Centre de Natura de la Cortinada, propietat del Govern d’Andorra. «Es tracta d’equipaments oberts al públic que es consideren estratègics, pel nombre d’usuaris que els freqüenten, com és el cas del CEO i el Parc, i també per la seva relació amb la pràctica d’activitat física», ha explicat el conseller d’Administració General, Xavier Herver, sobre aquesta inversió medicosanitària, orientada a donar servei al ciutadà.

«La incorporació d’un aparell mòbil en un vehicle permetrà abastar qualsevol punt de la parròquia quan sigui necessari», ha afegit Herver respecte de la nova ubicació. Recordem que aquest aparell electrònic és molt útil per salvar vides, ja que resol la majoria d’aturades cardíaques, i és freqüent veure’l en equipaments públics socioesportius.

El desfibril·lador portàtil tracta les aturades quan la causa de l’aturada és la fibril·lació o taquicàrdia ventricular, una de les causes més comunes de la mort sobtada, i l’equip fa que el cor recuperi el seu ritme correcte. Els models que s’han instal·lat són compatibles amb el monitor desfibril·lador que utilitza el Servei Urgent Mèdic (SUM), per donar una resposta al més immediata possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada