El comú d’Ordino aprova el concurs per a l’entrada d’un privat a Secnoa, que pot ser efectiva al febrer

El  comú d’Ordino ha aprovat aquest divendres el concurs per a la selecció del soci privat que es quedarà amb el 76% de les accions de Secnoa. Aquest concurs serà publicat al BOPA dimecres de la setmana vinent i, segons ha destacat el cònsol major, Josep Àngel Mortés, les empreses que s’hi presentin tindran fins al 15 de desembre per presentar les seves propostes i s’espera que al mes de febrer aquesta entrada del soci privat a la societat ja sigui una realitat.

Des de la majoria s’ha defensat que es presenta aquest concurs perquè hi ha hagut una empresa, referint-se a Saetde, que ha mostrat el seu interès, però també han remarcat que qui es presenti serà “benvingut”. Des de l’oposició, la consellera Sandra Tudó ha posat en relleu que l’inversor que elles van posar sobre la taula, Mountain Peak Developments, està a l’espera de veure quines són les condicions del concurs per saber si hi concorreran.

El comú d’Ordino ha donat llum verda aquest divendres al concurs per a la selecció del soci privat que entrarà a Secnoa quedant-se el 76% de les accions de la societat a través de l’aportació de tres milions d’euros. Aquesta convocatòria, que serà publicada dimecres vinent al BOPA, també contempla que la concessió serà per 50 anys. Tal com ha comentat el cònsol major, Josep Àngel Mortés, les empreses tindran temps fins al 15 de desembre per presentar les seves ofertes, per la qual cosa, cap al febrer ja podria ser efectiva aquesta adjudicació i, per tant, l’entrada d’aquest soci privat a la societat. Malgrat tot, ha remarcat que en funció de les empreses que s’hi presentin aquesta adjudicació es podrà fer abans o després.

Mortés ha posat en relleu que aquest concurs s’ha publicat perquè hi ha hagut l’interès d’una empresa, Saetde, per formar part de la societat, però ha remarcar que “qualsevol societat o companyia que s’hi vulgui presentar serà benvinguda”. El cònsol major ha concretat que, tret dels contactes amb Saetde, no han mantingut converses amb ningú més, ni tant sols amb els inversors que les conselleres de l’oposició van posar sobre la taula, Mountain Peak Developments, tot i que ha reconegut el seu interès.

Cal recordar que les condicions d’aquest concurs ja es van donar a conèixer en una reunió de poble que la corporació comunal va organitzar a finals d’octubre i, des de llavors, hi ha hagut només una trobada amb Saetde per “parlar dels terminis”, tal com ha manifestat Mortés. El cònsol major ha insistit en què la base del concurs és el pla director per a l’estació que preveu dues fases d’inversió, la primera de les quals inclou el telecabina de la Coma, per a la temporada 2018-2019. Per tant, el soci privat que entri haurà de seguir aquest projecte.

El cònsol major ha reiterat que a la marca Vallnord “no hi ha d’haver cap canvi”. I quant al personal, ha incidit en el fet que “no hi ha d’haver temor”, ja que ara com ara les persones que hi treballen són una plantilla fidelitzada i no hi hauria d’haver modificacions.

De la seva banda, les conselleres de l’oposició s’han mostrat d’acord en la publicació d’aquest concurs. De fet, la sessió extraordinària de consell de comú ha durat escassos minuts, ja que tothom ha mostrat el seu suport i no hi ha hagut cap intervenció. La consellera Sandra Tudó ha posat en relleu que Mountain Peak Developments està a l’espera de veure quines són les condicions del concurs per saber si hi concorreran. També han remarcat que “qui s’hi vulgui presentar serà benvingut” i han reiterat que estan d’acord amb què l’inversor privat hagi de tirar endavant el pla director, ja que amb el que elles no estaven d’acord era amb el projecte inversor.

Centre de congressos

D’altra banda, Mortés ha remarcat que continuen treballant en un plec de bases per a la concessió del centre de congressos que podria sortir publicat en uns mesos. El cònsol ha remarcat que hi ha interès d’una empresa andorrana.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *