El comú d’Escaldes xifra en 16.000 els assistents als concerts del Festival Colors de Música

colors2Aquest estiu el nou escenari de la plaça Coprínceps ha dinamitzat la part alta d´Escaldes-Engordany amb el Festival Colors de Música. Entre el jazz, les nits del món i les temàtiques s´han sumat unes 16.000 persones, 3.000 més que l’any passat, una xifra que des del comú es valora positivament i que trenca rècords d’edicions passades.

El compositor i músic Erwyn Seerutton va obrir la Setmana del jazz al carrer, cinc dies en què es va poder escoltar blues, gospel, manouche i dixieland i en què van assistir unes 3.000 persones (2.970), 600 més que l’any passat.

La plaça Coprínceps ha estat un lloc de reunió les tardes del mes d´agost amb les Músiques del Món, catorze concerts, la meitat de grups nacionals on, entre d´altres, hem descobert els nous temes de David Micó i els guanyadors del concurs Talantejant. Per la consellera de cultura del comú d’Escaldes- Engordany, Núria Barquín, “és un valor” i “farà que al proper concurs Talentejant hi hagi més participació”.

Música cubana, amb Los Tunantes; country, amb els Dusty Roads; soul amb titelles de Mrs. Brownie; o la viva imatge dels Beatles, ambThe flaming Shakers, són algunes de les actuacions que s´han vist en aquest programa que ha guanyat 500 adeptes respecte a l´anterior edició i han arribat a les 7.800 persones.

Però l´autèntic revulsiu han estat les nits temàtiques i gastronòmiques dels dijous d´agost, les Nits del Món, amb una diferència de 2.000 persones, 5.510 persones han assistit a alguna d´aquestes festes ja sigui en silenci, a ritme de Mèxic, del Nova York de Frank Sinatra o de l´Àfrica. Barquín assegura que “els restauradors han fet ple, les cadires també i podem dir que Escaldes és un referent de la música, i que els projectes que hem tirat endavant estan molt consolidats”.

El Festival Colors de Música desconnecta l´escenari de la Coprínceps fins a l´any vinent.