Els veïns de l’avinguda Fiter i Rossell d’Escaldes-Engordany s’han reunit aquest dijous al vespre amb representants del comú per transmetre els seus neguits actuals sobre la parròquia i repassar les demandes que van fer al comú ara fa un any. El cònsol menor, Marc Calvet, ha informat que finalment les obres per dur a terme la separativa de les aigües del carrer, han quedat posposades a causa de la seva complexitat i al poc temps que resta de legislatura. Per tant, haurà de ser el proper comú el que s’haurà d’encarregar de començar les obres, tot i que el projecte “ja està preparat”.

Un altre dels problemes que han manifestat els veïns ha estat en relació als excrements i els orins dels gossos al mobiliari públic, que causen una “forta pudor” i dificulten el dia a dia dels vianants que són, majoritàriament, gent gran. En aquest sentit, els veïns també han criticat la “inactivitat” dels agents de circulació a l’hora de sancionar els propietaris, que “es giren i donen mitja volta” quan veuen algú que no recull els excrements de la seva mascota. La cònsol major, Trini Marin, ha manifestat que aquest divendres el comú d’Escaldes-Engordany s’assabentarà de les empreses que s’han presentat en el projecte comú entre les parròquies per analitzar l’ADN dels gossos i adjudicar-ne una d’elles entre els propers “dos o tres mesos”. A més, ha informat que s’ha engegat una campanya per “conscienciar” els propietaris i portar-los a abandonar aquestes males pràctiques.

D’altra banda, la cònsol també ha informat d’algunes demandes que actualment ja es troben solucionades i en funcionament. Aquest és el cas del nou rocòdrom instal·lat a l’edifici de Fiter i Rosell on també s’ha arreglat la façana i la teulada. A més, els veïns podran gaudir d’una major quantitat de bicicletes elèctriques que es col·locaran al capdamunt del carrer, tot i que la seva arribada està prevista pel 2019.

Quant a la reunió celebrada el 2017, els cònsols han valorat en quin punt es troben i han donat resposta a cada una d’elles. Pel que fa a la demanda de més presència d’agents de circulació a la zona, el comú ha incorporat una nova contractació en les hores de més necessitat, tot i que els veïns han demandat més presència d’aquests agents en les hores d’entrada i sortida de l’escola. Un altre dels aspectes assenyalats en la passada reunió va ser el de canviar el pas de vianants de la cruïlla dels Vilars. En aquest sentit, el comú ha informat que s’ha descartat, ja que “no ho veiem viable”. Prioritzar el servei de grua en els guals ha estat un altre aspecte solucionat, ja que s’ha substituït la grua antiga per una de més nova i que pot evacuar els vehicles d’una manera més eficaç.

En referència al reforç de neteja en tota l’avinguda, el comú ha manifestat que s’està duent a terme un reforç important tot i que “segurament no és suficient”, ja que és una zona molt transitada. A més, Marín ha argumentat que “s’han previst partides per fer neteges a pressió en diferents punts de la parròquia”. Una altra de les mesures que s’ha implementat ha estat la d’habilitar més zones d’estacionament per a vehicles a l’avinguda Pessebre. Sobre aquest fet, els veïns han argumentat que tant el propietari com els usuaris d’un bar proper ocupen tota la zona i envaeixen un dels dos carrils de circulació.

El comú també va rebre queixes referents a la velocitat dels vehicles a la cruïlla dels Vilars i van actuar tot col·locant una càmera al semàfor, encara que per als veïns aquesta mesura també és insuficient. Per finalitzar, la cònsol ha informat de la nova reubicació del tanatori, que tornarà a Escaldes, un fet que ha alegrat als assistents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada