Escaldes proposa anuncis gratuïts i més temps d’aparcament per reactivar el comerç de la zona alta

Engordany ha presentat aquest dijous al vespre als comerciants de la zona alta de la parròquia les iniciatives que volen dur a terme per reactivar la zona. Entre aquestes hi ha la possibilitat que els comerciants, restauradors i hotelers puguin anunciar-se gratuïtament a l’apartat de turisme del web del Comú o oferir mitja hora suplementària gratuïta a l’aparcament de l’església. D’altra banda, la cònsol escaldenca, Trini Marín, ha informat als comerciants de la possibilitat que el ministre de Turisme, Francesc Camp, els presenti el projecte de peatonalització de les avingudes Meritxell i Carlemany.

Durant les darreres setmanes el conseller de Turisme, Eduard Molné; la cap de turisme i la cap de comunicació han visitat diversos establiments de la zona alta de la parròquia, que està patint especialment la crisi, per conèixer els seus neguits ‘i poder prendre decisions en funció d’aquests’, ha informat Molné.

Després de les trobades, aquest dijous el conseller, acompanyat dels cònsols Trini Marín i Marc Calvet, ha presentat algunes propostes als comerciants per ‘dinamitzar la part alta’ i atraure els turistes cap a aquesta zona.

Una d’aquestes propostes és la possibilitat dels hotelers, restauradors i comerciants de la parròquia d’anunciar-se gratuïtament al web del Comú. Aquesta es remodelarà per donar major importància a l’apartat de turisme perquè els ciutadans ‘tinguin tota la informació a l’abast’.

També s’oferirà mitja hora suplementària gratuïta a l’aparcament de l’església per als clients dels comerços de la part alta i es contractaran personatges per fer visites guiades per aquesta zona, segons ha explicat el conseller de Turisme.

Per donar a conèixer l’oferta d’aquesta zona i derivar els turistes dels punts de més influència cap a la part alta s’instal·alrà un punt d’informació on s’exposarà als visitants l’oferta del CIAM i dels establiments que hi ha, ja que ‘hi trobem molt comerç especialitzat i el turista no n’està al corrent, de manera que si pugen hi ha més possibilitats de fer-los parar’, ha afirmat Molné.

Pel que fa a la part d’embelliment, el Comú facilitarà tots els tràmits als particulars que desitgin arranjar les seves façanes i es farà voravia des de la Plaça Santa Anna fins al CIAM. De la mateixa manera, el responsable de Turisme del Comú ha recordat que recentment es va aprovar l’exoneració dels tributs per a nous empresaris de fins a 30 anys i aposten per ampliar aquesta franja d’edat per aquells casos en què les persones ho necessitin.

Totes les mesures que s’acordin amb els comerciants estan preparades per posar-les en marxa de forma pràcticament immediata, ha dit el conseller.

 

Presentació del projecte de peatonalització d’avinguda Meritxell i Carlemany

La cònsol major de la parròquia, Trini Marín, ha informat també de la petició del Comú al ministre de Turisme, Francesc Camp, perquè presenti el projecte de peatonalització d’avinguda Meritxell i Carlemany com ja va fer a la darrera reunió de cònsols.

Aquest ha estat un tema que ha suscitat polèmica entre els comerciants que han demanat sobre les possibilitats d’incidir en l’elaboració del projecte i la fórmula de participació en el mateix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.