escaldes-1El comú d’Escaldes ha ingressat un 14% més en pàrquings el primer trimestre de l’any que en el mateix període de l’any passat. I com que no s’han apujat els preus, això vol dir que hi ha hagut més rotació i també més turistes. La majoria comunal ho atribueix, en bona part, a la consolidació del projecte Vivand. Majoria i oposició coincideixen, però, que el sector comercial és qui ha de començar a assumir les tasques de dinamització i no únicament el comú.

El comú escaldenc lidera el projecte de creació d’una associació que s’encarregui de dinamitzar la zona comercial de Vivand. Majoria i oposició comparteixen que ha de ser el sector comercial qui se’n faci càrrec i no només el comú.

“Els comerciants no s’estan fent seu aquest projecte. Ho han de gestionar ells perquè si no hi haurà un greuge comparatiu amb d’altres comerciants de la parròquia. I el Comú ha de continuar implicat en la gestió de Vivand. Finalment és un projecte que ha de sortit del Comú i que ha de continuar impulsant, però no de forma unilateral com fins ara”, ha dit la consellera de la minoria, Cèlia Vendrell.

“S’han fet reunions amb les cambres de comerç de Barcelona i d’Andorra per trobar quin és el model associatiu idoni per poder arribar a sufcients membres que despatxin tot el treball dins l’avinguda”, afirma el cònsol menor, Marc Calvet.

A la sessió de consell de comú d’aquesta tarda, Escaldes-Engordany ha ratificat, amb els vots contraris de la minoria, l’acord institucional entre el Govern i els comuns sobre la delimitació de competències i transferències.

També s’han adjudicat els treballs per fer el desmunt del terreny on es construirà un aparcament de 75 places davant d’urgències de l’hospital.
Costarà 2.336.000 euros, sufragats a través d’un préstec bancari. Les obres començaran d’aquí a tres setmanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada