El Comú d’Escaldes i el Govern estudien alternatives al tancament temporal del camí del Falgueró

El Comú d’Escaldes-Engordany i el Ministeri d’Educació estudien alternatives davant del tancament del camí del Falgueró, un dels accessos al col·legi Sant Ermengol, a causa dels treballs per l’obertura d’un nou vial a la zona. El cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, ha explicat  que han mantingut reunions amb el Ministeri d’Educació, el director del centre, i l’associació de pares, per tal d’estudiar quina alternativa es pot tirar endavant durant el temps que el camí estigui tancat, ja que hi ha un centenar d’alumnes que l’utilitzen habitualment per accedir al col·legi. Una de les opcions seria habilitar un autobús llançadora des de l’avinguda Fiter i Rossell fins al centre, però cal veure qui n’assumeix el cost.

El desenvolupament urbanístic de la zona del Falgueró, que de moment s’ha iniciat amb els treballs de construcció d’un nou carrer, obligarà a tancar temporalment el camí del Falgueró, que uneix l’avinguda Fiter i Rossell amb la zona del col·legi Sant Ermengol, ja que s’han de dur a terme uns treballs per estabilitzar un talús rocós que hi ha en un tram del camí.

El cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, ha explicat que estan estudiant les opcions que tenen per tal de perjudicar el mínim al centenar d’alumnes del col·legi Sant Ermengol que accedeixen al centre per aquest camí. En aquest sentit, estan valorant si el tancament del camí pot coincidir en període de vacances escolars, o si durant el temps que duren els treballs es pogués obrir l’accés durant unes hores puntuals, tot i que aquesta possibilitat es veu difícil.

Una altra opció possible seria obrir un altre camí, tot i que Calvet reconeix que el Comú no està disposat a assumir-ne el cost. Una de les possibilitats més factibles, que s’ha parlat amb el Ministeri d’Educació, és habilitar un autobús llançadora des de l’inici del camí, a l’avinguda Fiter i Rossell, fins a l’escola, però cal establir qui hauria d’assumir-ne el cost.

Tot i això, cal acabar d’estudiar, del centenar d’alumnes usuaris del camí, quins viuen a Escaldes-Engordany i quins són d’altres parròquies i els deixen els pares a l’avinguda Fiter i Rossell de camí cap a la feina. En aquests darrers casos els pares podrien optar per acompanyar-los fins al centre en cotxe. Calvet ha indicat que la setmana vinent està prevista una reunió amb la propietat i els constructors per tal que els informin quan està previst el tancament del camí i quina durada tindrà.

D’altra banda, pel que fa a la cessió de terreny de 2.500 metres quadrats que obtindrà el Comú pel fet que es desenvolupi aquest pla parcial, el cònsol menor ha explicat que per poder habilitar un nou aparcament, estan estudiant el cost que tindria fer l’excavació de la parcel·la i si es podria fer en paral·lel a les obres de desmunt que s’estan portant a terme actualment. Calvet confia que l’aparcament es pugui habilitar durant aquest mandat, i ha apuntat que també hi ha l’opció que part del terreny es pugui cedir a l’hospital si aquest necessités construir nous equipaments.

TOTES LES NOTÍCIES