El Comú d’Escaldes estalvia més d’un 30% en enllumenat públic durant el 2022

El comú d'Escaldes
El Comú d’Escaldes (comuee)

El Comú d’Escaldes-Engordany ha assolit un estalvi d’energia en l’enllumenat públic de fins al 31% durant el mes de novembre de 2022 en comparació al mateix mes de 2021. Un estalvi que també s’ha donat durant l’octubre, quan ha estat del 15%, i desembre, que ha arribat fins al 28%. Les dades demostren que el Comú segueix la seva aposta per a impulsar accions contra el canvi climàtic i s’adíuen amb les mesures d’estalvi energètic proposades pel Govern.

Aquesta reducció es deu al fet que l’enllumenat públic que funciona amb LED (dispositius de baix consum) s’ha pogut programar perquè treballi al 50% de la seva potència total. Així, tant els vials i urbanitzacions d’Escaldes-Engordany, que ja tenen instal·lada il·luminació amb LED, s’han vist afectats per la mesura.

La resta de la parròquia s’ha sotmès a una apagada alternativa, és a dir, mentre un fanal està encès el del costat està apagat i així successivament. Amb tot, el Comú canviarà en breu 540 lluminàries de l’enllumenat públic perquè siguin més eficients. D’aquesta manera, el Comú d’Escaldes-Engordany persegueix assolir el compromís de rebaixa del consum energètic que, alhora, suposarà un estalvi econòmic per a les finances públiques.

Una dinàmica similar és la que també s’ha donat en els consums d’energia totals de tot allò que depèn del Comú si es fa la comparativa entre el 2021 i 2022. Així, en el darrer trimestre de l’any passat, el Comú Escaldes-Engordany ha assolit una reducció del 10% a l’octubre, del 21% al novembre, i del 18% al desembre.

TOTES LES NOTÍCIES