comu-escaldes-enggordanyEl conseller de Recursos Humans i Compres del comú d’Escaldes-Engordany, Salomó Benchluch, ha indicat que la corporació deixarà de pagar l’assegurança complementària de la qual es beneficiaven els seus treballadors a partir del 2014. La mesura farà estalviar al Comú 40.000 euros, dels més de 9 milions i mig d’euros del capítol de personal, el qual representa entre un 40% i un 45% del pressupost total. Benchluch ha explicat que el Departament de Recursos Humans, juntament amb el sindicat dels treballadors, ‘treballen per trobar la millor solució’. Segons el conseller, aquesta implicaria contractar una assegurança complementària privada que s’està negociant a un preu especial col·lectiu ‘d’uns 13 euros mensuals’, molt per sota del preu de mercat.

Benchluch ha reconegut que ‘des del mes de juny ja s’havia previst retirar-ho’ però que ‘ho hem allargat fins a acabar l’any’. Així doncs, els prop de 300 empleats deixaran de percebre el benefici a partir del gener i hauran de decidir individualment si volen contractar l’opció que el Comú els ofereixi finalment, per a la qual cosa s’han ‘demanat pressupostos a les principals asseguradores que cobreixen aquest tipus de serveis’.

Aquesta mesura se suma a d’altres d’estalvi en personal. El Comú d’Escaldes-Engordany ja va reconèixer que, a banda de no substituir les jubilacions amb noves contractacions, tampoc no apujarà el sou dels empleats segons l’augment de l’IPC per a les nòmines del pròxim any. Benchluch ha assegurat, però, que la variació en la partida ‘serà molt petita’, disminueix ‘sensiblement’.

El conseller ha justificat la decisió recordant que ‘la política des de l’inici de la legislatura ha sigut apostar més per temes de formació -aquest any s’hi han invertit 70.000 euros- i aquest tema obviar-ho’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada