El Comú d’Escaldes-Engordany atorga 173.600 euros als clubs esportius de la parròquia

clubs-escaldesAquest dijous al migdia la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, i el conseller d’Esports, Joaquim Tomàs, han fet entrega de les subvencions als representants dels clubs i entitats esportives de la parròquia. En total, s’han lliurat 13 subvencions, que sumen 173.600 euros destinats al foment de l’esport a la parròquia. D’aquest global, 112.249 euros corresponen a l’ús de les instal·lacions esportives de les quals disposa el Comú d’Escaldes-Engordany i que cedeix gratuïtament als clubs, mentre que els 61.369 euros restants corresponen al total efectiu.

Les subvencions globals augmenten un 32,3 per cent respecte al 2013 quan es van atorgar 117.315 euros, mentre que a nivell econòmic aquest increment és del 10 per cent.

Els clubs que reben subvencions són: Bàsquet Club, Club Billar d’Andorra, Club Karate Fudo-Shin, Club Natació d’Escaldes, Club Petanca E-E, GEVA, Ippon Club, Sprint Club d’Andorra, Taekwondo Club Principat, Club d’Arquers d’Andorra, Unió Esportiva F.C., GAEE i Inter Escaldes.

Tant la cònsol major com el conseller d’Esports han destacat la tasca que porten a terme els clubs en el foment de l’esport entre la població. En aquest sentit, cal assenyalar que les entitats esportives de la parròquia agrupen 1.200 persones que practiquen algun tipus d’activitat física i més de 500 infants i joves fan alguna activitat física en el marc dels clubs d’Escaldes-Engordany, sense oblidar els 800 abonats de les piscines i el gimnàs comunal.

Les activitats esportives ja siguin comunals o d’entitats contribueixen a millorar l’educació global dels nostres infants i joves, a millorar la qualitat de vida dels nostres adults i a promocionar la parròquia ja sigui a nivell intern i/o exterior. Per tant, el teixit associatiu i juvenil que impliquen les entitats esportives és cabdal, un fet que mereix el reconeixement de l’administració.