comu-escaldesLa cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, ha desestimat aquest dilluns la proposta de la minoria de que el Comú es convertís en intermediari entre els seus treballadors i les empreses que ofereixen el complement sanitari. La consellera de l’oposició Cèlia Vendrell havia proposat que, ja que la corporació havia descartat seguir pagant aquest complement, podria seguir mantenint el conveni amb l’empresa que oferia el complement, i que als treballadors que se’n volguessin beneficiar, se’ls descomptés l’import del salari.

Vendrell ha recordat que ‘el Comú fa 21 anys que ofereix aquest servei als seus funcionaris’, i que ara que ho deixa de fer, aquests se senten ‘desatesos’. La consellera ha explicat que molts dels treballadors que fins aquest any tenien assegurança ‘ara no en podran tenir perquè no compleixen els requisits que l’empresa els demana’, com per exemple ‘els que tenen una malaltia crònica’. En aquest sentit, Cèlia Vendrell ha demanat al Comú que, ja que no pot seguir oferint gratuïtament el complement, que com a mínim intenti mantenir les condicions pels seus treballadors.

Trini Marín per la seva banda ha respost que, tot i que en un principi s’havia pensat en aquesta solució, ‘no serà possible’. La cònsol major ha explicat que ‘fer-ho d’aquesta manera implicaria molts canvis, cada mes, en els salaris’ perquè ‘sempre hi hauria algú que es vol donar d’alta o de baixa’. Marín també ha recordat que el motiu pel qual han decidit deixar d’oferir aquesta prestació és ‘l’augment del preu que se’ls demanava des de l’asseguradora, que doblava el preu pagat l’any 2013’.

Vivand ha costat 218.600 euros al Comú

En resposta a una pregunta formulada per la consellera de la minoria Cèlia Vendrell, el cònsol menor, Marc Calvet, ha explicat que des que va començar el projecte de Vivand, la corporació hi ha destinat un total de 218.600 euros sense incloure-hi el salari del gerent. El Comú ja havia previst una partida de 250.000 euros per aquest projecte, pel que des de l’oposició no s’hi han manifestat en contra. Calvet ha explicat que aquests diners han servit per ‘instal·lar les càmeres de vigilància, fer un estudi de la nova marca Vivand i fer les tasques de pintura del carrer’.

El cònsol menor també ha detallat que, a banda d’aquests diners, el Comú ha destinat més de 23.000 euros en els ‘honoraris dels lletrats que s’han encarregat de les defenses judicials dels recursos presentats a la Batllia’, i ha explicat que aquesta xifra ‘encara pot augmentar perquè hi ha causes que encara no estan tancades’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada