El Comú d’Escaldes dedica 15.000 € més dels previstos a l’embelliment del Pont de la Tosca

consols-escaldes
El Comú d’Escaldes-Engordany ha ratificat en la sessió de Consell de Comú d’aquest dilluns l’ampliació de dos crèdits destinats a les obres d’embelliment del Pont de la Tosca i voltants. Segons ha explicat el cònsol menor, Marc Calvet, el primer, de 4.000 euros, vindria motivat pel fet que el projecte està subvencionat pel Govern, i que s’han hagut de seguir uns criteris demanats per part de l’Executiu que no estaven previstos d’inici. Calvet també ha explicat que el segon crèdit, de més d’11.000 euros, es destinarà a ampliar l’embelliment de les zones adjacents al Pont.

La consellera de l’oposició Cèlia Vendrell ha dit que, des de la minoria, ‘entenem que hi pugui haver imprevistos’ i que per tant ‘el primer crèdit es pot comprendre’, però ha demanat a la majoria comunal ‘perquè en la segona, que supera el 20% del total del pressupost, no s’ha demanat a d’altres empreses que presentessin els seus pressupostos ‘. Vendrell també s’ha mostrat contrariada perquè les dues ampliacions de crèdit s’hagin demanat amb només una setmana de diferència l’una de l’altra.

Per la seva banda, el cònsol menor ha explicat que ‘l’embelliment del Pont de la Tosca està finançat pel Govern en un 41%’, i que totes les obres subvencionades per l’Executiu ‘requereixen la intervenció del Departament de Patrimoni’. Calvet ha respost que ‘una vegada iniciades les obres, es va decidir ampliar la zona a restaurar i el Govern va estar-hi d’acord’ però amb la condició que l’empresa que se n’encarregués fos la mateixa que ha fet la resta de les obres. Segons el cònsol menor, ‘per tal d’evitar que, si ho fessin dues empreses diferents, l’empedrat no fos el mateix’, ja que llavors ‘es notaria massa el canvi’.

Les obres d’embelliment de la zona alta de Carlemany no es faran el 2014

El cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, també ha confirmat que les obres que s’han de realitzar a la part alta de l’avinguda Carlemany finalment no es faran aquest any. Calvet ha explicat que en un principi ‘es van ajornar perquè la zona ja havia estat en obres en anteriors ocasions, massa seguidament’ i que ‘els comerciants se’n podien veure perjudicats’. Calvet ha explicat que ara, a més, la construcció per part de Govern de la rotonda a l’altura del carrer Ciutat de Sabadell i la carretera de l’Obac fa que ‘ens haguem d’esperar a fer les obres d’embelliment fins que finalitzin les de la rotonda’, i que per tant no es podran fer aquest any.

La consellera de l’oposició Cèlia Vendrell ha remarcat que, a banda de l’embelliment de la zona, que ‘ha d’ajudar a fomentar el turisme a la zona alta’, el que és més necessari és ‘fer les tasques de millora en el clavegueram i la canalització de l’aigua’. Vendrell ha recordat que ‘és dels més antics d’Andorra’ i que ‘qualsevol dia, si rebenta, Escaldes es podria quedar sense subministrament d’aigua durant unes hores’. En aquest sentit, Calvet ha reconegut la urgència de les obres, però ha titllat les paraules de la consellera ‘d’alarmistes’.