50El  projecte de remodelació de la façana i les plantes 1a i 5a de la Casa Comuna no s’engegarà de moment per les diferències econòmiques entre la proposta inicial que va guanyar el concurs d’idees i les ofertes presentades per les empreses. El cònsol menor de la parròquia, Marc Calvet, ha esclarit que “no es farà un segon concurs perquè no és una prioritat invertir en la façana actualment”. Tot i això, la consellera del PS, Cèlia Vendrell, ha retret que “no s’entén aquesta desviació”. Per la seva banda, el conseller de Liberals, Marc Magallon, ha exposat que “ho veig com una oportunitat per realitzar un projecte més emblemàtic, com una nova Casa Comuna”. D’altra banda, la cònsol major, Trini Marín, ha recalcat que els robatoris ocorreguts els darrers dies a la parròquia són un “fet puntual i ja vam dir que instal·laríem noves càmeres de vigilància”.

La Casa Comuna d’Escaldes-Engordany romandrà en l’estat actual en què es troba, atès que el projecte de remodelació de la façana i les plantes 1a i 5a no es durà a terme finalment, per les diferències econòmiques entre el projecte guanyador del concurs d’idees i les ofertes presentades per les empreses.

La proposta guanyadora contemplava l’execució de les obres per un valor per sota dels 400.000 euros, una xifra molt llunyana a les presentades per les empreses adjudicatàries, que en la seva majoria superaven els 900.000 euros, per aquesta raó, l’equip comunal ha aprovat aquest divendres a la tarda en sessió de Consell declarar desert el concurs convocat per l’execució del projecte i anul·lar la ratificació de la decisió del jurat.

El cònsol menor de la parròquia, Marc Calvet, ha destacat que “no crec que realitzem un segons concurs perquè en el seu moment es va optar per aquella proposta perquè era la més econòmica” i també ha explicat que “ara per ara la façana no és una prioritat”.

Tot i això, la consellera del PS, Cèlia Vendrell, ha mostrat el seu descontent per la manca d’informació al voltant d’aquest aspecte, atès que “no he tingut informació i vaig demanar un informe tècnic i no el tinc”. A més, Vendrell ha retret a la majoria que “potser des del Comú no es va orientar bé l’arquitecte”. Davant d’aquestes paraules, Calvet ha explicat que “els arquitectes van fer una visita i en tot moment hi ha hagut molta informació”.

Per la seva banda, el conseller de Liberals, Marc Magallon, ha exposat que “s’ha pecat de precipitació i es va fer el concurs d’idees tard”. A més, Magallon ha posat en relleu que “ho veig com una oportunitat per realitzar un projecte més emblemàtic, com una nova Casa Comuna”. El conseller de la minoria també ha afegit que “segurament hi hagi un augment de les transferències que es podria destinar a la creació de la Casa Comuna”.

Converses amb Espot arran dels robatoris
D’altra banda, la cònsol major de la parròquia, Trini Marín, ha explicat durant la roda de premsa posterior a la sessió de Consell que “aquest matí he parlat amb el ministre Espot per comentar els recents robatoris que han ocorregut a la parròquia”. Tot i això, Marín ha afirmat que “voldria pensar que és una cosa puntual i en un dels robatoris que es van produir queda bastant clar que va ser una bretolada”. A més, la cònsol ha recordat que “el Comú té previst incorporar noves càmeres de vigilància a l’avinguda Carlemany i l’Arxiu Històric per reforçar la seguretat”.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada