El Comú d’Escaldes alerta de possibles talls d’aigua durant aquest dijous i divendres

Després de rebre les previsions meteorològiques que indiquen pluges intenses durant aquest dijous i divendres, la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, i el cònsol menor, Marc Calvet, han comparegut, aquest dimarts a la tarda, per anunciar la possibilitat de futurs talls de subministrament durant aquestes dues jornades, així com per informar de la reunió que el Comú oferirà, juntament amb CAPESA, el pròxim 5 de maig a les 20.30 hores a sala d’actes del Comú, a tots els ciutadans per tal de donar a conèixer, segons ha indicat Calvet, “els treballs que s’han fet en la zona de captació, com avança la construcció del primer dipòsit i per respondre a totes les preguntes que sorgeixin”. En aquest sentit, tot i recalcar que les millores realitzades amb el tranquil·litzador i laminador d’aigua, així com la instal·lació de les preses i els sistemes de decantació “han funcionat molt bé”, Calvet ha indicat que si finalment les pluges previstes s’allarguen “segurament tindrem un problema, ja que a aquest excés d’aigua si haurà de sumar l’originat per la fosa de la neu”. “No podem negar la possibilitat que hi hagi un possible tall de subministrament”, ha recalcat.

La cònsol major, Trini Marín i el cònsol menor, Marc Calvet, han comparegut, aquest dimarts a la tarda, per anunciar, atenent a les previsions meteorològiques que indiquen pluges intenses durant aquest dijous i divendres, la possibilitat de futurs talls de subministrament d’aigua durant aquests dos dies. A més, els cònsols han aprofitat l’ocasió per informar de la reunió que s’oferirà, juntament amb CAPESA, el pròxim 5 de maig a les 20.30 hores a la sala d’actes del Comú, a tots els ciutadans per tal “de detallar en quin estat es troben les obres del nou dipòsit i per resoldre tots els dubtes que es puguin generar”, segons ha comentat Calvet.

Pel que fa a la possibilitat que es repeteixin els talls de subministrament, tot i recalcar que les tasques dutes a terme “han funcionat molt bé”, Calvet ha indicat que fins que no estigui finalitzat el nou dipòsit, previst per al mes de juny, “és evident que l’excés d’aportació d’aigua juntament amb la fosa de neu són aspectes que no ens beneficien”. “No es pot negar que existeix la possibilitat de futurs talls de subministrament”, ha admès.

Quant a les pluges previstes per aquest dijous i divendres, Calvet ha explicat que “si no són greus, no ho notarem, però si s’allarguen, segurament tindrem un problema” i ha afegit que no se’n pot preveure la durada i, per tant, el marge de maniobra és nul. “Hem d’esperar que no plogui massa d’aquí al juny, ja que a partir d’aquest moment ja tindrem quantitat d’aigua suficient i no hi haurà més problemes”, ha precisat.

Pel que fa a la construcció del segon dipòsit, Calvet ha anunciat que “també s’està fent” i ha avançat que l’objectiu és que entre finals d’aquest any i principis de l’altre “tot estigui en perfecte funcionament”. En relació a algunes mesures ja efectuades anteriorment com ara el subministrament de garrafes d’aigua, tot i que s’espera que no sigui necessari, el cònsol menor ha indicat que en cas que el possible tall de subministrament s’allargués en el temps “ho tornaríem a fer”. “Intentarem donar la millor resposta en el moment clau”, ha assegurat.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.