A  principis de l’any vinent començaran les obres de renovació dels serveis i embelliment del carrer Santa Anna. Els treballs de renovació de la xarxa separativa d’aigües pluvials, fecals i termals al carrer Santa Anna són del tot necessàries per tal de garantir-ne el seu correcte funcionament i durabilitat en el temps. Els treballs tenen un cost de 422.514 euros, 373.419 euros dels quals seran assumits pel Comú, 30.677 euros per FEDA i 18.418 euros per CAPESA.

Per no entorpir les representacions del Pessebre Vivent que es faran a la part alta els propers 16 i 17 de desembre, les obres està previst que s’iniciïn a principis d’any, un cop passades les festes de Nadal, i tinguin una durada de 10 setmanes.

Les obres cobriran els 100 metres del carrer i es renovaran els serveis comunals que afecten la xarxa pluvial, la xarxa d’aigua termal, la xarxa d’aigua residual i l’enllumenat públic, la xarxa d’energia elèctrica de FEDA, la xarxa d’aigua potable de CAPESA i també el reg de la Comunitat de regants d’Andorra la Vella.

En quant a l’embelliment del carrer, la nova calçada estarà composta per voravia a banda i banda d’aproximadament 1 metre d’amplada, ampliant l’actual, i la resta de la calçada s’asfaltarà pel pas de vehicles. Les voravies seran de granet de 3 colors, com el de l’avinguda Carlemany.

Amb aquests nous treballs, la corporació escaldenca avança cap al compromís adquirit amb el Govern d’Andorra de tenir tota la xarxa separativa enllestida el 2020. I és que ja s’ha complert amb un 81 per cent d’execució d’aquests treballs a la parròquia, tenint en compte que els pressupostos per al 2018 preveuen les obres de separativa de l’avinguda Fiter i Rossell amb un cost d’1,3 milions d’euros.

Des de l’any 2004, el Comú d’Escaldes-Engordany ha invertit més de 12 milions d’euros amb la xarxa separativa. L’avinguda Carlemany, el passeig de l’Arnaldeta de Caboet, el carrer Josep Viladomat, la plaça Santa Anna, l’avinguda del Pessebre o els recents treballs de l’avinguda del Fener han estat les obres més destacades a nivell pressupostari.

Per enllestir el 100 per cent d’execució de la xarxa separativa de la parròquia d’Escaldes-Engordany restarà l’avinguda Fiter i Rossell, que s’executarà el 2018, i quedaran pendents la carretera dels Vilars i la d’Engolasters, l’avinguda Corpínceps de Gaulle i altres carrers amb una inversió de 3 milions d’euros.

Comú Escaldes Engordany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada