El Comú d’Encamp vol que Saetde es desvinculi de les inversions internacionals

El Comú d’Encamp aposta per desvincular-se de les inversions internacionals de Saetde, ja que considera que la societat encampadana hauria d’invertir el cent per cent dels seus actius a la parròquia i no a l’estranger. Així ho ha manifestat el cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres, en una entrevista a l’Ara i Aquí, de RNA, on ha indicat que aquesta és una de les preocupacions de la corporació, el delimitar fins a quin punt s’ha d’estar lligats a aquest tipus d’inversions.

Jordi Torres ha explicat que s’han mantingut converses amb Saetde per parlar sobre aquest tema i que una de les vies que els han plantejat des de la corporació és que es deslligui Pas-Grau Internacional de Saetde, com si fos una empresa paral·lela. En aquest sentit, Torres ha reconegut que les posicions són distants i que dependrà de l’accionista majoritari, Joan Viladomat, que defensa les inversions a l’estranger perquè els beneficis que generin també poden revertir en la parròquia. Per Torres, però, es tracta més d’una qüestió de filosofia que no pas de rendibilitat econòmica.

De tota manera, Torres ha explicat que s’està parlant amb Saetde però que a la llarga el Comú haurà de fer ‘un replantejament seriós’ i decidir si vol estar dins de Saetde tot i que inverteixi a l’exterior, o bé es vol vendre les accions que té dins de la societat i continuar cobrant els cànons o tributs.

D’altra banda, Torres també ha defensat l’acord assolit amb França pel que fa als límits territorials. En aquest sentit, ha recordat que feia molts anys que s’arrossegava el tema i que l’estat francès havia posat com a condició solucionar aquesta qüestió per tirar endavant altres temes com el conveni de no doble imposició. En aquest sentit, Torres creu que ha estat un conveni productiu tot i haver perdut una part del terreny, a més de tenir garantit l’abastiment d’aigua al Pas de la Casa.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.