La  majoria del Comú d’Encamp ha rebut una oferta d’uns inversors privats per comprar les seves accions de Saetde, la qual cosa ha estat rebutjada, ja que consideren que primer cal tancar la negociació sobre l’acord d’intencions amb Saetde per posteriorment entrar a valorar si s’accepta o no aquesta oferta. Des de Liberals + Independents creuen que s’hauria de valorar ja que això potser podria “desencallar la situació”, mentre que des del Partit Socialdemòcrata + Independents donen suport a la decisió de la majoria tot i que manifesten que esperen que s’arribi a un bon acord malgrat que ara el projecte amb Saetde està bloquejat.
 
El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, ha manifestat que van rebre una oferta per les accions que el Comú d’Encamp té de Saetde i que aquesta oferta es va rebutjar ja que des de la majoria volen tancar primer l’assumpte de l’acord d’intencions amb Saetde per posteriorment entrar a valorar aquesta oferta. Així ho ha manifestat a preguntes de l’oposició sobre la situació de les negociacions al voltant de l’acord d’intencions.

Així, ha estat la consellera de Liberals + Independents, Maribel Lafoz, la que ha posat sobre la taula la qüestió ja que ha explicat que els havien arribat rumors sobre aquesta oferta i també sobre possibles dificultats de Pas-Grau Internacional. Sobre la darrera qüestió el cònsol major ha manifestat que ho desconeixia però que les auditories de comptes de l’any passat són favorables i, per tant, això no s’adiria amb les suposades dificultats i, pel que fa a la primera pregunta ha respost que efectivament havien rebut la visita d’uns inversors estrangers que interessats a adquirir les accions que estan en mans del Comú. Ha continuat manifestant que aquesta oferta es va rebutjar tenint en compte que ara com ara hi ha sobre la taula l’acord d’intencions amb i això suposaria “obrir dos melons quan ja tens problemes amb un”. Ha manifestat, a més, que el preu que es paguin per aquestes accions anirà lligat a aquest acord, ja que per exemple l’extensió de la concessió pot ser més gran i, per tant, això s’ha de tenir en compte. A més, ha remarcat que ells no portaven al programa aquesta venda d’accions i, per aquest motiu creuen que en cas que es considerés aquesta oferta s’hauria d’informar el poble “que haurà de decidir” per la qual cosa caldria fer “reunions de poble” o fins i tot “fer una consulta popular”. Quant a l’acord d’intencions, ha dit que encara s’està a l’espera del document que Saetde està fent sobre si Concòrdia forma part de la concessió, una qüestió que la societat defensa.

Lafoz ha lamentat que tenint “uns suposats inversors que podrien fer una proposta que podria haver desencallat el problema” això no s’hagi valorat la qual cosa fa que estigui “decebuda”. En aquest sentit, creu que a partir d’aquesta oferta es podria haver treballat per solventar una qüestió que creu que està “enquistada”. També ha lamentat que encara no hi hagi cap novetat sobre l’acord d’intencions.

Per la seva banda, des del Partit Socialdemòcrata + Independents Pere Marsenyach ha manifestat que donen suport a la majoria en el rebuig d’aquesta oferta ja que creuen que primer cal tancar l’acord d’intencions. D’aquesta manera, ha apel·lat a la “prudència”. També ha lamentat que el procés estigui ara bloquejant i les inversions que estaven prevists al Pas de la Casa no s’estiguin fent.

 
Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada