encampEl Comú d’Encamp ha decidit no renovar el contracte del servei de bus intern que cobreix els punts més alts de la parròquia, que finalitza a finals d’aquest mes de novembre. El cònsol major, Jordi Mas, ha explicat que la decisió s’ha pres per l’elevat cost que suposava -300.000 euros anuals- i la baixa utilització del servei, ja que només el feien servir 5 o 6 persones al dia. El Comú està estudiant alternatives, que podrien passar per incloure aquest servei dins del transport d’àmbit nacional. El conseller de la minoria, Joan Sans, ha criticat durament aquesta mesura, ja que s’ha pres sense tenir cap alternativa i sense pensar en les conseqüències per als ciutadans. Paral·lelament, aquest divendres el Consell de Comú ha aprovat la nova adjudicació del servei de transport de turistes durant la temporada d’esquí, que anirà a càrrec de la Hispano Andorrana mitjançant autobusos de baixa plataforma.

El Comú d’Encamp ha celebrat aquest divendres una sessió extraordinària per aprovar la nova adjudicació del servei de transport de passatgers fins al Funicamp durant la temporada d’esquí. El cònsol major, Jordi Mas, ha explicat que el nou contracte, per quatre anys, té un cost anual de 138.544 euros, i que s’ha aconseguit un estalvi de 40.000 euros anuals respecte a l’anterior contracte, que feia el transport amb un trenet. A partir d’ara, aquest servei es farà mitjançant autobusos amb baixa plataforma, que transportaran els esquiadors des del nucli urbà fins al Funicamp i a l’inrevés.

El conseller del PS, Joan Sans, ha celebrat l’estalvi aconseguit, però ha criticat el Comú per donar-se pressa per adjudicar aquest transport de turistes, i en canvi suprimir el servei del bus intern per als ciutadans. El cònsol major ha explicat que la decisió s’ha pres perquè suposava un cost massa important per la baixa utilització que tenia, i ha assegurat que s’està treballant per buscar alternatives. Jordi Mas ha dit que s’estan estudiant totes les possibilitats, i que una opció seria que el servei l’assumís el Govern, tenint en compte que és qui es fa càrrec del transport a nivell nacional. Igualment, Mas ha dit que també s’està treballant amb la Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa per trobar solucions en relació al transport intern d’aquesta població.

Reunió de poble de PS+Independents

D’altra banda, el cònsol major d’Encamp ha dit que la reunió de poble convocada pel PS+Independents d’aquest dijous al vespre ‘entra dins de la normalitat democràtica’, i ha anunciat que el Comú també té previst fer-ne una un cop es compleixin els dos anys de mandat, per explicar ‘tots els esforços que s’han fet per ajustar la situació econòmica’, tot el que s’ha fet durant aquests primers dos anys, el que no s’ha fet i per què, i el que es farà.

1 comentari

  1. El bus aquest és una reminiscència de la ruïnosa administració de l’anterior comú presidit per l’ínclit Sr. Miquel Alís. Ben fet, total va sempre buit….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada