El cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres, ha confirmat aquest dijous que han acceptat la demanda dels pares per mantenir obert el Xiulet els mesos d’estiu, perquè entenen que ‘amb un temps d’avís d’un mes ara els hauríem de fer córrer [per trobar una altra ludoteca] i possiblement prendre decisions precipitades’. Ara, la decisió d’obrir l’estiu o no depèn de l’empresa concessionària, que haurà de donar una resposta el més aviat possible al Comú per estendre el contracte dos mesos més fins al final de l’agost. La parròquia d’Encamp disposava fins ara de tres ludoteques per acollir els infants en hores no lectives. D’aquestes, una, el Xiulet, funcionava en un local de propietat pública amb una concessió de sis anys que acabava el 30 de juny. Com ja van recollir alguns mitjans, el Comú va decidir fa uns dies no renovar la concessió a l’empresa privada que gestiona l’espai i així ho va fer saber als pares, que van demanar una reunió amb els representants polítics de la parròquia. El dilluns es va celebrar aquesta reunió a la qual els pares van acudir amb dues demandes principals: que es renovés la concessió per sis anys més de l’espai públic mantenint l’activitat del Xiulet o, si no fos així, que es garantís com a mínim l’obertura al llarg de l’estiu.

Jordi Torres ha insistit en el fet que no tornaran a treure a concurs l’espai més enllà del 31 d’agost perquè veuen que ‘amb dos ludoteques hi ha prou per encabir els infants de la parròquia i per evitar un augment de preus’. El cònsol menor ha explicat que és preferible tenir ‘dues ludoteques funcionant al 90%’ i no tres funcionant al 60%, 70% o 50%, en el cas del Xiulet’. Considera que el que han de fer ara és ‘reduir costos’ i ‘intentar que l’economia d’Encamp funcioni’, i per això van considerar que aquesta era una bona manera de fer-ho.

De la seva banda, els pares de la cinquantena d’infants que fan servir la guarderia -75 a l’estiu- consideren que les altres ludoteques no tenen les característiques que els ofereix el Xiulet. En aquest sentit, Torres ha reconegut que el Comú ‘entén que per la qualitat del servei’ hi puguin perdre, però que ‘evidentment estan parlant sense haver provat les altres dues opcions ni saber les instal·lacions que tenen.’ Es dóna el cas que el Xiulet està en una ‘molt bona localització’, com ha explicat el cònsol menor, a prop dels centres escolars i en una zona sense trànsit. Malgrat això, Torres ha insistit en el fet que el Comú ‘té costos per mantenir aquest servei pels infants i que potser mantenint oberta aquest igual s’hagués produït el tancament dels altres’.

Un cop l’empresa que ocupa ara les instal·lacions hagi abandonat el local –ja sigui a final de juny o d’agost–, es realitzaran unes obres d’impermeabilització de la terrassa del local i es mantindrà sense ús durant ‘3 o 4 mesos’ per veure ‘com funciona la parròquia amb els espais privats’, ha explicat Torres. El Comú decidirà després d’aquest període el futur ús al qual es destinen aquests espais.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada