Google Hearth

El comú d’Encamp desmenteix les manifestacions de L’A on s’acusava al conseller d’obres públiques de la corporació d’encarregar una obra a la seva parella i alhora consellera de cultura del comú.

El comunicat és el següent:

El comú d’Encamp vol aclarir que no ha existit cap encàrrec per part del comú per al disseny de la futura figura d’homenatge a l’esquiador que vol instal·lar a la rotonda de Valira Nova i desmenteix que la directora de Cultura hagi fet cap disseny original amb aquest objectiu.

Davant la necessitat de buscar un recurs artístic per a dita rotonda, la majoria comunal, a través de la conselleria d’Obres Públiques, va encomanar a l’àrea de Cultura que, dins de les seves funcions habituals, plantegés propostes per tal de poder fer realitat la iniciativa. La directora del departament va procedir a fer una recerca a la xarxa de possibles propostes que podrien encaixar amb l’encàrrec plantejat el qual, posteriorment, es van traduir en el lliurament d’una sèrie d’esbossos, inspirats en figures originals, entre les quals es va seleccionar l’opció a partir de la qual es pogués produir la figura.

Un cop seleccionat l’esbós, es va procedir amb el protocol habitual i, en primer lloc, es va lliurar al Departament d’Obres Públiques per tal que els tècnics en fessin els plànols necessaris per a la seva realització i instal·lació. Seguidament, i donat el tipus de material seleccionat per a l’escultura, es van demanar pressupostos a diferents serralleries del país, adjudicant el treball a la proposta més econòmica.

El comú considera que l’actuació que vol portar a terme a la rotonda de Valira Nova forma part de l’acció ordinària i habitual de conservació i d’embelliment de la parròquia i, a nivell formal, s’ha desenvolupat en el marc dels procediments habituals amb els quals es treballa i amb els recursos humans i professionals amb els quals comptem. En aquest sentit, la majoria comunal ha informat puntualment a les sessions informatives amb els consellers de les minories de la voluntat de tirar endavant aquesta iniciativa així com de la despesa que implicava, com procedim habitualment.

Considerem que la publicació d’informació que no era correcta ha desembocat en una situació de confusió que lamentem i fruit de la qual, una vegada més, hem pogut veure com els consellers de l’oposició han utilitzat de forma deliberada i amb mala fe per perjudicar la imatge del comú.

 

El comunicat fet públic per L’A ahir era el següent:

Els consellers comunals de Liberals d’Andorra a Encamp, Jordi Troguet i Maribel Lafoz, no estan conformes en com s’ha dut a terme l’encàrrec a la directora de Cultura, Helena Laza, de l’elaboració d’una escultura que s’instal·larà a la rotonda de Valira Nova. Tant Troguet com Lafoz es mostren “sorpresos per aquesta decisió poc ètica” i que afirmen “no es va comunicar a la Comissió d’Urbanisme”.

Els consellers liberals critiquen, una altra vegada, “les formes de fer del Comú” i asseguren que “s’han assabentat per la premsa, com malauradament passa sovint, que la persona que dissenyarà l’escultura és Helena Laza, directora de Cultura del Comú”. De fet, aquest “petit detall” va ser obviat a la Comissió d’Urbanisme pel seu president, Jordi Rich, que resulta que és parella de Laza.
Maribel Lafoz ha indicat que “no compartim les formes de fer del Comú” i subratlla “la manca d’ètica d’aquesta decisió on el president de la Comissió d’Urbanisme encarrega a la seva parella una escultura per una rotonda”. En aquest sentit, ha apuntat que “compartim el sentiment d’indignació que s’ha generat” i que tot i que “el fons pot estar bé, no ens han agradat les formes de fer-ho, amagant als consellers de l’oposició a qui s’encarregava l’escultura”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada