Els grups de la minoria al comú d’Encamp, PS i LdA, han criticat en el consell d’aquest dijous a la tarda que no se’ls hi vulgui entregar una còpia dels justificants de les inversions que l’empresa adjudicatària de les obres a l’alberg de la Baronia i la zona dels Cortals va realitzar durant l’any i mig que va durar la concessió. Des del Partit Socialdemòcrata no entenen que un cop rescindit el contracte amb l’empresa se li retornés la fiança sencera de 110.000 euros, quan el comú encara no disposava de tots els justificants, la qual cosa titllen de “molt greu”. Ara, un cop se’ls hi ha comunicat que ja poden disposar d’aquests documents, no entenen que se’ls hi demani que facin una petició formal per escrit per poder consultar-los “a porta tancada”, perquè es tracta de diners públics. En aquest sentit, el cònsol major del comú encampadà, Jordi Torres, explica que l’empresa els va demanar que, al tractar-se de factures privades, si algú demanava per consultar-les no hi havia cap problema, mentre no es fessin circular. Torres diu que va prendre aquest compromís i que les ensenyarà a tots els consellers que ho demanin, “perquè hi tenen dret com a membres del comú”. Un cop feta la petició, el cònsol apunta que “analitzarem jurídicament” si els ha de donar una còpia dels justificants o no.

Pel que fa als Liberals d’Andorra, han avançat que faran la petició per escrit per consultar els documents. A més, no veuen clar el fet que s’hagi retornat la totalitat dels avals a l’empresa, i que si aquesta s’ha gastat uns diners en estudis previs del projecte, la despesa corresponent no es pot incloure en la quantitat de l’aval. I per tal de tenir la certesa que tant l’empresa com el comú han complert amb les seves responsabilitats han demanat una còpia de tota la documentació, tant de la concessió com de la rescissió. Sobre aquesta qüestió, el cònsol major, Jordi Torres, ha explicat que “el que va buscar el comú amb la rescissió del contracte de mutu acord és estalviar-nos un plet”. Si el comú no hagués volgut tornar les garanties, l’empresa els va advertir que hagués presentat un recurs, la qual cosa “hagués suposat unes despeses a nivell d’advocats” i no poder fer ús de l’edifici de la Baronia durant el que durés aquest recurs, segons el cònsol. Torres ha afegit que el conjunt de despeses que ha tingut el projecte s’eleva a uns 110.000 euros, dels quals l’empresa podria reclamar-ne la meitat en cas d’anar a judici. Per tant, el que es fa és retorna-li els avals de construcció, però en cap cas se’ls hi ha pagat res.

Superàvit de 4,6 milions d’euros al tancament del segon trimestre

En el consell del comú encampadà d’aquest dijous també s’ha donat a conèixer la situació del pressupost comunal, després de tancar-se el segon trimestre de l’any. El cònsol major, Jordi Torres, ha volgut destacar un superàvit de 4,6 milions d’euros. Hi ha hagut un augment dels ingressos corrents, entre els que destaquen especialment els impostos directes, amb gairebé un 10% més del previst; en taxes i preus públics els ingressos han augmentat un 14% i, pel que fa a ingressos patrimonials, l’increment ha estat gairebé del 25%. En conjunt, a dia d’avui, segons el cònsol major del comú d’Encamp, hi ha un milió d’euros més del pressupostat a la caixa d’ingressos corrents. Pel que fa a despeses corrents, han augmentat un 2% les de personal i un 10% les de béns corrents.

Per últim, el consell ha aprovat la construcció d’un biketrial park al Prat Gran, atès que hi ha un club a la parròquia que practica aquest esport i no disposen de cap equipament on entrenar-se.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada