El Consell de Comú d’Encamp ha aprovat, aquest dimecres, l’adjudicació del servei de neteja del Complex Esportiu i Sociocultural, de les instal·lacions annexes i de l’escola bressol a l’empresa Eco Serveis per un import de 209.433 euros a l’any. Tot i que en una sessió anterior es va adjudicar la neteja del centre esportiu del Pas de la Casa a la mateixa empresa, i això va causar polèmica amb l’oposició, en aquesta ocasió no ha suposat cap problema ja que el conseller de l’oposició, Joan Sans, ha felicitat perquè ‘s’ha seguit el procediment idoni, i l’empresa que ha obtingut millor puntuació és la que ha rebut l’adjudicació’.

L’adjudicació dels treballs de neteja del centre esportiu del Pas de la Casa van provocar la disconformitat dels consellers de l’oposició del Comú d’Encamp perquè es va donar la feina a l’empresa Eco Serveis només per ser l’oferta més econòmica, sense tenir en compte altres paràmetres. Aquest dimecres, en canvi, se li ha adjudicat a la mateixa empresa la neteja del Complex Esportiu i Sociocultural, de les instal·lacions annexes i de l’escola bressol, però la decisió ha estat aplaudida per l’oposició.

El conseller de l’oposició socialdemòcrata Joan Sans ha felicitat a la majoria comunal per haver seguit el procediment idoni i per haver adjudicat la feina a l’empresa amb millor puntuació seguint l’establert en el plec de bases.

En aquest concurs hi van participar cinc empreses, però una es va retirar al poc temps de presentar-se. Finalment, la que ha rebut una millor puntuació, i que coincideix amb la que presenta l’oferta econòmica més baixa, és Eco Serveis, i per tant, és la que ha rebut l’adjudicació, amb un import de 209.433 euros a l’any.

L’adjudicació dels treballs de neteja a aquesta empresa suposa un estalvi per al Comú, ja que segons ha explicat el cònsol major, Jordi Mas, fins ara es combinava el treball del personal comunal, la compra de material i la contractació d’empreses temporals, i en canvi ara s’adjudica tota la feina a la mateixa empresa. Amb aquesta mesura es passa, aproximadament d’un cost d’uns 10 o 11 euros l’hora a un cost d’uns 9 euros l’hora.

Sobre el fet que l’empresa adjudicatària sigui propietat d’Enric Dolsa, que té una altra empresa de neteja, Vallnet, que deu 1,8 milions d’euros a l’Estat, tant l’oposició com la majoria han recordat que igualment l’adjudicació és legal. Això sí, Sans ha qüestionat si és més o menys ètic, però Mas ha recordat que aquesta és una responsabilitat de la justícia, i no del Comú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada