El Comú de Sant Julià edita un recull de la normativa de la parròquia

El Comú de Sant Julià ha presentat aquest dimarts el llibre que recull la normativa aprovada per la corporació laurediana des del 2004 fins al 2011. Una publicació que vol servir d’eina no només per als professionals del dret, sinó també per a l’administració i els ciutadans en general, segons ha apuntat el degà del Col·legi d’Advocats, Francesc Badia. A més, per fer-ne difusió i que sigui accessible per a tothom, s’han editat 500 exemplars del llibre que es distribuiran entre el Comú, les escoles i els equipaments culturals com la biblioteca; però també es podrà consultar on-line al web del Comú i properament al del Col·legi d’Advocats. Segons la cònsol major de la parròquia, Montserrat Gil, ‘pel Comú és un repte aconseguit que volem potenciar’.

La Llei del cadastre, la de la funció pública o la de mesures de reactivació econòmica, juntament amb les corresponents ordinacions comunals per regular la seva aplicació a la parròquia, són alguns dels exemples que es poden trobar en el recull de normativa del Comú de Sant Julià de Lòria del 2004 al 2011. Una obra amb la qual l’assessora jurídica, Maria Àngels Tarrés, ha volgut compilar tota la informació comunal recollint la feina feta durant dos consolats.

Es tracta d’una eina molt útil per als advocats, però també per les administracions ja que agrupa tota la normativa en un sol volum i pels ciutadans ‘que han de tenir un accés fàcil a les normes que regulen la seva vida’, segons ha exposat el degà del Col·legi d’Advocats, Francesc Badia. Aquest ha considerat que de la mateixa manera que el Manual Digest és com ‘la bíblia andorrana’, aquest manual té una vocació de ‘bíblia laurediana’.

Per la seva part, la cònsol major de la parròquia, Montserrat Gil, ha manifestat que es tracta d’una eina útil per als professionals i que per al Comú ‘és un repte aconseguit que volem seguir potenciant’. Gil ha reconegut que tot i ser un llibre ‘feixuc’ és una eina ‘fàcil i treballada’.

El Comú ha editat 500 exemplars del recull que es distribuiran entre les escoles, biblioteques i altres equipaments públics perquè puguin ser consultats tant per professionals com pels ciutadans de la parròquia. A més, també es penjarà el document indexat al web del Comú i properament al del Col·legi d’Advocats, ‘per fer-ne la màxima difusió i que sigui el màxim d’accessible’, ha informat l’assessora jurídica del Comú.

Aquest no serà, però, un document estàtic, ja que a mesura que es vagin aprovant noves normatives s’aniran actualitzant en les versions digitals i d’aquí a quatre anys se’n podrà fer un nou volum, ha apuntat Tarrés.

Per últim, el degà del Col·legi d’Advocats ha assegurat que ‘hauria de ser una eina útil també per a altres corporacions’, de manera que aquestes podrien dur a terme iniciatives similars.

TOTES LES NOTÍCIES