sant-juliaEl Comú de Sant Julià ha aprovat aquest dijous els comptes per al 2014 que preveuen uns ingressos d’11.630.107 euros i 11.532.667 euros de despeses, amb un superàvit de 97.440 euros. Un pressupost, segons el conseller de Finances, Joan Besolí, ‘realista’ i ‘equilibrat’ que no suposa una major pressió fiscal per als lauredians. Un cop més, però, majoria i minoria han manifestat les seves divergències. El conseller del PS, Rossend Areny, ha assenyalat que el superàvit d’anteriors seguiments de pressupostos s’ha acabat reduint trimestre rere trimestre i ha criticat que aquests saldo positiu s’obté de retallar inversions reals per finançar el projecte de Naturlàndia. Per la seva part, el conseller del grup mixt, Josep Roig, ha lamentat que no es parli de l’endeutament que supera els 23 milions d’euros.

Els comptes del Comú han tornat a enfrontar majoria i minoria a Sant Julià. El Comú preveu que els ingressos siguin un 4,7% inferiors als del 2013, amb 11,6 milions d’euros i que les despeses baixin un 4,1% fins als 11,5 milions, de manera que s’espera un resultat positiu de 97.440 euros.

El conseller socialdemòcrata, Rossend Areny, ha considerat però que aquest superàvit s’aconsegueix a base de retallar les inversions reals per poder finançar el projecte de Naturlàndia. Aquestes se situen en 1.186.499 euros, un 26,6% menys que el 2013 amb partides com Cultura o Urbanisme afectades, segons la minoria de forma important, però que segons la majoria aquesta reducció és deguda a la redistribució de partides i a la reducció d’activitats innecessàries. A més, Areny s’ha mostrat ‘escèptic’ amb les previsions per al 2014 ja que el ‘suposat’ superàvit esperat per al 2013 s’ha anat reduïnt trimestre rere trimestre.

Per la seva part, el conseller del grup mixt, Josep Roig, ha criticat que no es faci menció a l’endeutament. Un endeutament que, com ha assenyalat, al final del tercer trimestre del 2013 era de 21,5 milions d’euros i amb el crèdit d’1,4 milions per a Naturlàndia i de 73.890 euros per a Sasectur que també s’han aprovat aquest dijous ja supera els 23 milions.

Superàvit al tercer trimestre del 2013

Una controversia similar s’ha donat amb el seguiment del pressupost del tercer trimestre del 2013. Segons la majoria els comptes presenten un superàvit de 554.730 euros, encara que si s’executessin els reconduïts es podria tancar amb un dèficit de 941.481 euros, com admet el mateix informe de l’interventor analitzat durant la sessió de consell i com ha destacat el conseller del grup mixt, Josep Roig.

Així mateix, des de la minoria han qüestionat el fet que es demanin crèdits als bancs des del Comú incrementant l’endeutament comunal (6 milions en dos anys, ha destacat el conseller del grup mixt) quan els comptes presentats per la corporació indiquen que hi ha superàvit.

El conseller de Finances ha defensat, però, que ‘són coses totalment diferents’ i que ‘a data d’avui’ amb el 100% dels 765.000 euros de préstec a Camprabassa que quedaven executats encara hi ha un superàvit. Tot i així, ha reconegut, que ‘avui per avui’ el Comú no sap amb quin resultat tancarà l’any.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada