comu sant julia

El Comú de Sant Julià de Lòria ha viscut aquest dimarts a la tarda una sessió ordinària del ple en què entre els punts de l’ordre del dia estava l’aprovació de l’exercici pressupostari per al 2015. Movent-se en la forquilla dels comptes aprovats anteriorment, la majoria ha donat llum verda a uns números d’11,8 milions d’euros pel que fa al capítol d’ingressos i d’11,7 en el despeses, el que en un principi suposarà un superàvit de 111.174 euros.

El conseller de Finances, Joan Besolí ha fet un exposat breu en què ha destacat que “és un pressupost continuista, sostingut i ajustat a la realitat actual igual que els que hem aprovat amb anterioritat”. Besolí ha exposat el descens de prop de l’1% en les despeses de personal i el 12,4% en les financeres. El conseller de Finances també ha recordat les principals inversions previstes per al 2015 com ara els prop d’1,2 milions d’euros destinats a millores en vies públiques, camins, carreteres secundàries, la nova Llar de Lòria a l’hotel Glòria, la reparació de la captació d’aigua del torrent de l’Escobet, instal·lacions elèctriques i substitució d’alguns trams d’aigua.

D’altra banda, en un dels altres punts de l’ordre del dia s’ha aprovat amb els vots de la majoria la creació de la societat Promoció econòmica i turística de Sant Julià de Lòria amb la finalitat de coordinar de forma més eficaç les accions organitzatives en vistes al Congrés mundial de turisme de neu i muntanya que Sant Julià de Lòria organitzarà al 2016. També s’ha aprovat la segona exposició pública del Pla d’Ordenament Urbanístic de la parròquia (POUP) amb un període de 30 dies, tal i com fixa la llei, per presentar les al·legacions escaients.

En la primera exposició del POUP es van presentar una vintena d’al·legacions que ja han estat resoltes. El conseller d’Urbanisme, Dot Jordi ha recordat que el personal del departament està disponible per a qualsevol consulta que puguin i vulguin fer els propietaris de terreny.

(Text i foto: Comú de Sant Julià)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada