El Comú de Sant Julià ampliarà entre 2 i 6 anys el termini per urbanitzar els 53 polígons

El conseller d’Urbanisme lauredià, Dot Jordi, ha explicat aquest dijous les mesures que ha pres el Comú per finalitzar la urbanització dels polígons que es van aprovar aquest dimecres en la sessió de consell. Dot ha indicat que s’han dividit les 27 ubanitzacions que quedaven pendents per fer les obres en 53 polígons i s’ampliarà el termini perquè els propietaris es facin càrrec de les mateixes amb un període de dos a sis anys depenent de cada cas. El cost total de les tasques d’urbanització és d’uns cinc milions d’euros, segons ha quantificat el cònsol menor, Manel Torrentallé.

Tenint en compte que de les 29 urbanitzacions ubicades en 635 parcel·les de tota la parròquia que havien de fer l’arranjament de les voreres, enllumenat i enquitranat només dues han finalitzat aquesta tasca, el Comú de Sant Julià va decidir en la sessió de consell de dimecres dividir la zona en 53 polígons. D’aquesta manera, cada unitat comprèn un menor nombre de propietaris i és més fàcil arribar al 75% d’acord entre els mateixos com marca la Llei del sòl per desenvolupar les obres d’urbanització.

Si aquestes accions no s’haguessin realitzat abans del 17 d’agost, les parcel·les inacabades s’haurien considerat per la Llei actual com a sòl urbà no consolidat i el seu valor patrimonial podria reduir-se fins a zero, ha manifestat el cònsol menor lauredià, Manel Torrentallé. Per això, amb aquesta subdivisió, el Comú també ha establert un nou termini perquè els propietaris dels polígons acabin lA urbanització, que variarà entre els dos i els sis anys en funció de les obres que quedin per fer. Passat aquest temps, serà el Comú qui les executarà ‘davant la inacció dels veïns’, ha recordat el conseller d’Urbanisme, Dot Jordi.

Jordi també ha indicat que en els darrers sis anys s’han mantingut diverses reunions amb els veïns i se’ls ha donat facilitats però ja que alguns d’ells no s’han pogut localitzar ha resultat difícil arribar al consens del 75%. Precisament aquest ‘quòrum’, ha destacat Torrentallé, és una de les propostes de modificació dels comuns a la nova Llei del sòl que s’està preparant amb el Govern.

El cost d’aquestes obres arriba als cinc milions d’euros en el conjunt dels 53 polígons i, en cas que se n’hagués de fer càrrec el Comú seria de zero euros, ha afirmat el cònsol menor, ja que ho haurien d’acabar pagant els veïns en funció de les dimensions de la parcel·la. Torrentallé ha reiterat que l’acabament d’aquestes urbanitzacions ‘és un benefici pels propietaris i pel Comú’ .

TOTES LES NOTÍCIES