Els comptes del 2017 del Comú de la Massana s’han tancat amb un resultat ajustat de superàvit de finançament de 3,4 milions d’euros.

La liquidació pressupostària reflecteix un dèficit de 128 mil euros, ja que s’han executat despeses d’inversió no previstes inicialment al pressupost però que en realitat han estat finançades amb excedent de tresoreria per valor de 2,4 milions d’euros i no per ingressos pressupostaris ordinaris. És per aquest motiu que al ajustar el resultat apareix un superàvit de finançament important de 3,4 milions d’euros.

“L’excedent de tresoreria que tenim al Comú de la Massana ens ha permès portar a terme una gran obra, com és l’edifici del Coll de la Botella i altres inversions, sense crear més deute i tancant l’exercici amb un superàvit important de finançament, cosa que demostra el múscul financer actual del Comú”, ha explicat el cònsol major i President de la Comissió de Finances, David Baró, que ha remarcat que “tot i aquesta gran inversió, la tresoreria es manté al mateix nivell que l’any anterior, gràcies a la gestió acurada de la despesa de funcionament i l’increment dels ingressos del Comú durant l’any 2017”.

D’aquesta manera, el pressupost de despeses es tanca amb el 92,7 % del previst, situant-se en els 14,4 milions. Cal destacar el capítol d’inversions, que s’ha liquidat en un 76% tot i que la inversió adjudicada i compromesa arriba al 91% del que s’havia pressupostat. També es continua amb la recompra anual de participacions preferents d’EMAP SAU, que ja suma un total de 5,8 milions d’euros sobre els 19 milions d’euros inicials.

Pel que fa als ingressos, ascendeixen a 14,2 milions. El punt més destacat és el dels impostos indirectes (Impost de Transmissions Patrimonials), ja que hi ha hagut una liquidació molt superior a la pressupostada, amb un 255%.

L’endeutament a tancament del 2017 és de 10,4 milions d’euros, un 20% menys que en la liquidació de l’any anterior (reducció de 2.659.889 euros en un any).

Recordem que al 2012 l’endeutament consolidat era de 43 milions d’euros i que tot i l’emissió de les participacions preferents l’any 2013, el Comú de la Massana ha rebaixat l’endeutament en 19,4 milions d’euros en 5 exercicis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada