Foto: Eduard Comellas

L’oferta d’estiu del Comú de la Massana presenta una gran varietat de setmanes temàtiques i molt diferenciades entre infants i joves.

“La intenció és adaptar-nos al màxim als gustos dels nostres usuaris, ja que durant les vacances escolars el més important és que els nens i joves es diverteixin i aprofitin per provar noves disciplines esportives. Per això, fins i tot hi ha setmanes amb diverses propostes”, explica la consellera d’Educació, Joventut i Esports, Natàlia Cusnir, que remarca la importància de separar l’oferta segons les edats, ja que les necessitats són molt diferents.

Pel que fa als infants, nascuts entre el 2005 i el 2014 hi haurà cent-vint places setmanals als Esports d’Estiu i unes vint-i-cinc places a cada setmana temàtica. En total seran al voltant de mil cinc-centes places.

Els Esports d’Estiu continuen amb la seva vocació de fer que els nens passin unes vacances divertides i de garantir als pares un bon servei. Es potencien al màxim les activitats a l’aire lliure, amb diferents disciplines esportives, excursions i sortides.

Les Setmanes Temàtiques presenten enguany moltes novetats. En total hi haurà tretze temes diferents per escollir. Les noves propostes són la dansa folklòrica, per aprendre danses d’arreu del món; del “màster xef week”, per descobrir els secrets de la cuina saludable; el “music week”, per viure la sensació d’estar en una banda de música; la boxa-full contact, pels que vulguin provar aquestes disciplines esportives; el teatre en anglès, que acabarà amb una representació;  el vòlei i l’handol, dos esports que es combinaran matí i tarda; i també hi haurà una setmana de natura, que inclou dos dies de pernoctació al refugi del parc natural del Comapedrosa.

A més de tot això, es tornen a oferir setmanes temàtiques de bicicleta, tant de bmx com de descens. “La Massana és la parròquia de la bicicleta i per això potenciem aquestes dues disciplines entre els joves”, assegura Cusnir.

D’altra banda, també continuen les setmanes temàtiques d’esports de raqueta, de futbol i de rítmica.

Pel que fa als joves, a partir dels dotze anys, s’ha optat per una programació d’activitats dirigides de matí i activitats lliures a la tarda.

Aquest estiu hi haurà dues possibilitats: #EstiuJove i #TotEsport.

La primera opció, #EstiuJove, ofereix diferents activitats per blocs. “Cada setmana hi haurà propostes diferents però, en aquest cas, hem fugit de les temàtiques concretes perquè volem que els joves tinguin diferents experiències”, explica Cusnir. Per exemple, la primera setmana hi haurà activitats tan variades com paintball, escape room o una sortida a l’Aquòpolis. En total hi haurà divuit places per setmana, excepte la darrera, en què hi haurà deu places, ja que hi ha programada una sortida de dos dies.

La segona opció, #TotEsport, està centrada en la bicicleta. Serà del 30 de juliol al 3 d’agost i hi haurà deu places per la modalitat de descens i deu més per bmx.

En total, s’ofereixen al voltant de cinc-centes places durant tot l’estiu.

Les inscripcions es poden realitzar a partir de dilluns, 4 de juny, al servei de Tràmits del Comú.

El Comú de la Massana disposa d’ajuts socials per aquelles famílies que ho necessitin, ja que la voluntat és que tots els infants i joves de la parròquia puguin passar unes bones vacances.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada