El  Comú de la Massana ha aprovat per unanimitat, en sessió de Consell, el pressupost per a l’exercici 2017, situat en 12.479.290 euros. “Es tracta d’un pressupost equilibrat i eficient, en què continuem fent un esforç destacat en la reducció de la despesa corrent i que alhora ens permet augmentar la inversió”, afirma el cònsol major, David Baró, alhora president de la comissió de Finances.

La partida d’inversió creix en un 28% respecte al 2016, situant-se en 1,9 milions d’euros. A més, també cal tenir en compte que es portarà a terme una recompra de participacions preferents de la societat EMAP SAU per valor d’1,5 milions d’euros.

Entre les inversions previstes, cal remarcar l’eixamplament de la carretera secundària de Sispony, en un revolt molt pronunciat a l’entrada del poble, sota el cementiri. També es continuarà amb la campanya de renovació de voreres, en la millora dels equipaments i en el manteniment del mobiliari urbà.

Per contra, la despesa corrent continua a la baixa, concretament un 0,67% per sota de l’exercici anterior.

El que creix és la previsió dels ingressos corrents en un 3,41 per cent. Per realitzar el càlcul s’ha tingut en compte l’actualització de dades del cens i el cadastre.

La projecció de l’endeutament per al 31 de desembre del 2017 és d’11,1 milions d’euros, una xifra que queda molt lluny dels 43 milions del 2012; és a dir, un 74% menys que abans de l’operació de venda d’accions i un 42% menys que després de realitzar-se aquesta operació. En els darrers exercicis, l’endeutament està seguint una evolució negativa, reduint-se més d’1,5 milions per any.

El conseller de la minoria ha votat a favor del pressupost, però ha volgut matissar que s’hauria de destinar una partida superior a inversió i ha valorat positivament els principis de prudència, contenció i sostenibilitat amb què s’ha elaborat.

D’altra banda, en la mateixa sessió també s’ha presentat la liquidació provisional de comptes a 30 de setembre del 2016. El resultat provisional és d’un superàvit de 2,3 milions d’euros. L’exercici es preveu que tancarà amb superàvit, però la xifra projectada ajustada serà una mica inferior, d’1,6 milions, ja que encara falten liquidar diversos treballs.

El cònsol major ha tancat la sessió desitjant bones festes i remarcant aquest primer any de mandat comunal, del qual ha destacat l’harmonia amb què treballen majoria i minoria, “cosa que permet treballar amb agilitat i ser resolutius per tirar endavant els projectes”.

(Text: Comú de la Massana)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada