centre-tecnologic

Amb la signatura del conveni entre el Comú de la Massana i Andorra Telecom, es fa un pas endavant amb el projecte presentat pel cònsol major, David Baró, ara fa un any en reunió informativa de poble i que contemplava la creació d’un centre tecnològic en el nou edifici Els Arcs. Baró ja va avançar que aquest equipament no seria gestionat directament per l’administració comunal. Gràcies al conveni signat avui, serà Andorra Telecom que tirarà endavant aquest centre “que contribuirà a aportar noves empreses a la parròquia i per tant crearà riquesa, que és un dels pilars del Pla de Reactivació del Comerç i el Turisme”, com apunta el cònsol.

Andorra Telecom serà l’ens que impulsarà la creació i gestió d’un centre de desenvolupament d’empreses o start ups. El ministre d’Economia i Territori i president del Consell d’Administració d’Andorra Telecom, Jordi Alcobé, assegura que “l’objectiu és crear un entorn favorable a l’economia del país, dins el marc del programa d’smart country”. Alcobé ha destacat la importància “de disposar d’un espai físic per atraure emprenedors tant de fora com del país, però també perquè el talent del país es quedi a casa”.

El director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha explicat que s’ha arribat al conveni després d’una anàlisi profunda de la viabilitat del centre, que podrà acollir unes trenta-cinc empreses d’innovació. La idea és convertir-lo amb un viver d’empreses i, per tant, que tingui un caràcter rotatori. “Els emprenedors tindran l’ajuda d’Actua a nivell d’assessorament empresarial, mentre que Andorra Telecom els oferirà assessorament a nivell tecnològic”, ha explicat Nadal, que ha remarcat la importància que el país disposi d’un centre generador de noves idees.

El nou centre ocuparà les 3 primeres plantes de l’edifici els Arcs, que s’està construint en aquests moments, amb una superfície aproximada de 600 m2. El Comú de la Massana cedirà les 3 plantes durant 20 anys, mentre que Andorra Telecom es farà càrrec de les obres d’adequació dels interiors i gestionar el centre. Al cap dels 20 anys, els espais podran retornar al Comú de la Massana.

 (Foto: Comú de la Massana)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada