Amb la declaració d’alienabilitat avui aprovada per unanimitat en Consell de Comú, i que en breu es publicarà al BOPA per a coneixement general, s’ha iniciat la fase prèvia que permetrà realitzar una permuta amb un privat que disposa d’un terreny adjacent al que té en propietat patrimonial el Comú de la Massana a l’Avinguda Sant Antoni. Avui s’ha aprovat declarar l’alienabilitat del subsòl d’aquesta propietat comunal, amb la finalitat que es pugui permutar i a canvi, amb el valor del subsòl, iniciar la construcció de l’estructura de l’edifici comunal.

La proposta amb què es treballa és que el privat es pugui quedar el subsòl del terreny per poder ampliar la zona que té prevista d’aparcament en el seu projecte. A canvi, el privat es farà càrrec de la construcció de part de l’estructura del nou immoble comunal que constarà una vegada acabat de planta baixa i sis plantes de pisos. D’altra banda, el pressupost comunal aprovat per al 2013 ja preveu una partida d’inversió de 92.000 euros per a que el Comú pugui acabar l’estructura de l’edifici.

Es preveu que l’estructura d’aquest edifici estigui bastida a finals d’any i durant aquest 2013 se’n decidirà l’ús més adequat, tot i que el Cònsol Major ja ha deixat clar que l’objectiu a curt termini no és d’ampliar instal·lacions comunals sinó d’aportar més valor afegit a la parròquia, amb un projecte que s’està treballant i que primer es vol exposar als membres de la minoria.

D’altra banda en la sessió d’avui també s’ha aprovat establir l’obligació que els bars i restaurants instal·lin cendrers a l’entrada dels locals, per evitar que es llencin burilles de cigarreta al carrer. En el cas que els cendrers es col·loquin a la via pública, s’haurà de demanar autorització al Comú.

Els titulars dels establiments seran responsables de la neteja de tot l’espai, tant la part privada com la part de voravia que es vegi afectada.

Els canvis s’han inclòs en l’Ordinació sobre l’ús de les vies, dels espais públics i dels terrenys comunals. El seu incompliment suposarà una sanció de fins a 100 euros. Això sí, el Comú durà a terme una campanya informativa perquè tots els establiments estiguin assabentats de l’obligació de disposar de cendres i de mantenir els espais nets.

Un altre punt destacat ha estat la creació d’una comissió de treball permanent entre el Comú de la Massana i l’associació Carisma, per tirar endavant conjuntament diferents projectes socials. Carisma ja ha fet dues donacions al Comú destinades a programes formatius per a joves. La voluntat de l’entitat és continuar involucrant-se amb millorar el benestar dels ciutadans. Amb aquesta taula, es treballarà per avaluar les accions que es duran a terme amb el finançament de l’entitat benèfica, que gestiona la botiga de segona mà.

En la sessió d’avui han jurat el seu càrrec la Directora de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Anna Viaplana, i el guarda forestal, Àlex Mata.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada