esculturA

Diumenge vinent, el cònsol major de la Massana, David Baró, inaugurarà l’acció d’embelliment al cim del Comapedrosa. Aquest pla consta de tres intervencions: la construcció d’un mur de pedra seca al voltant de l’antic  bloc de ciment, la instal·lació d’una taula panoràmica per identificar els pics, els llacs i altres elements del paisatge i, finalment, la instal·lació de l’obra guanyadora del concurs d’escultures, “La gran fita”, de Joan Canal. Recordem que el concurs es va poder realitzar gràcies a la col·laboració d’Andorra Turisme i l’Associació de Pagesos i Ramaders, que van aportar la dotació econòmica del premi.

El Comú de la Massana ha volgut que la inauguració coincidís amb una data especial. “El 22 de setembre del 1858 va ser la primera ascensió documentada al cim del Comapedrosa i hem pensat que era una bona idea commemorar la gesta celebrant el dia del parc natural i inaugurant l’acció d’embelliment del cim”, explica la consellera de Medi Ambient, Jael Pozo. En caure entre setmana, la celebració s’ha traslladat al diumenge següent. També cal remarcar que l’activitat s’emmarca dins les propostes del Dia Mundial del Turisme.

El Comú de la Massana vol fer de la celebració un acte públic, en què hi pot participar tothom que tingui ganes de fer l’ascensió fins al cim del Comapedrosa i descobrir els nous elements que el coronen. Per facilitar l’arribada al cim el departament de Medi Ambient proposa dues sortides amb guies, totes dues des de la caseta d’informació del parc natural. La primera serà dissabte, 27 de setembre, a les 16 h, i la segona diumenge, 28 de setembre, a les 7 h. La primera opció inclou passar la nit al refugi del Comapedrosa, per la qual cosa, degut a que les places són limitades, cal fer reserva al telèfon 327 955. També cal reservar al mateix refugi en cas de voler fer els àpats, tant el sopar com l’esmorzar i el dinar. Les reserves s’han de realitzar com a màxim dijous, 25 de setembre.

Naturalment, també es pot fer l’excursió per compte propi.

L’embelliment del cim forma part del pla de millores anual de l’Òrgan rector del parc natural. Durant el 2014 s’han realitzat diverses accions de millora de la senyalització, la instal·lació d’una nova àrea d’informació al costat de la caseta o la construcció del nou pont al riu Pollós per tancar el circuit interpretatiu. Tant l’Òrgan rector com el Comitè consultiu del parc continuen treballant per a la preservació, conservació i promoció de l’espai protegit.

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada