comu massana

La primera revisió del Pla d’Urbanisme Parroquial (POUP) s’ha aprovat avui en sessió de Consell de Comú, de forma provisional, a l’espera de la conformitat del Govern. Tal  com marca la llei del sòl, ara s’obre un període de seixanta dies hàbils durant els quals queden suspeses les llicències d’obres majors, per evitar l’entrada de nous projectes fins a l’aprovació definitiva.

El text s’ha presentat avui, després que el projecte hagi estat sotmès a informació pública durant un període de tres mesos, durant els quals els propietaris han pogut realitzar les al·legacions pertinents. En total s’han presentat 67 al·legacions, de les quals, 36 han estat estimades, 22 s’han tingut en compte parcialment i 9 han estat desestimades.

“Els canvis que s’han introduït han servit per acabar de perfilar o per modificar petits errors que hi havia en aquesta revisió, que ha estat concebuda per facilitar i simplificar el desenvolupament urbanístic, al mateix temps que preservem i protegim el nostre territori”, ha afirmat la consellera d’Urbanisme i Cadastre, Olga Molné, que ha assegurat que “hem aplicat el sentit comú per buscar les millors solucions per als ciutadans i la parròquia”.

Recordem que el POUP es va aprovar definitivament a l’octubre del 2006. La revisió s’ha portat a terme per millorar alguns punts, com ara  la rebaixa al 5% del percentatge de cessió obligatòria en sòl urbà i sòl urbanitzable, la rebaixa de la parcel·la mínima o la reducció de la dimensió de les unitats d’actuació en sòl urbanitzable. Els canvis realitzats arran de les al·legacions han estat de caràcter tècnic, per acabar d’ajustar algunes unitats.

Molné ha agraït la feina feta per la comissió d’Urbanisme, amb la presència tant de la majoria com de la minoria, en les múltiples reunions que s’han realitat i amb les moltes aportacions per part de tots els membres de la comissió.

 Revocació del conveni

D’altra banda, el ple del Comú de la Massana ha facultat per unanimitat al cònsol major, David Baró, per signar la revocació del conveni de l’Arxiu Nacional, signat amb el Govern d’Andorra al 2011, retornant a la situació anterior. O sigui, es reserven els terrenys que ja havien estat cedits al Govern d’Andorra, situats al costat de la Farga Rossell, en una zona que ja estava prevista com a equipaments en el POUP de la Massana.

Així doncs, amb aquesta revocació, queda anul·lat el projecte de construir aquest equipament a la unitat d’actuació N-12, a l’avinguda del Través. Aquesta decisió s’ha pres perquè arran de l’elaboració de la revisió del POUP es va constatar que la realització del projecte en aquests terrenys comportaria desequilibris en la volumetria edificatòria de l’entorn, que podrien afectar el desenvolupament harmònic i sostenible del poble de la Massana. Cal dir que aquesta reflexió s’ha fet conjuntament amb els propietaris d’aquestes parcel·les que encara no havien estat cedides al Comú de la Massana i, per tant, tampoc al Govern, encara que s’havia signat el conveni. El cònsol, David Baró, ha agraït la col·laboració dels propietaris per fer marxa enrere en aquest projecte. “La Massana continua apostant per aquest projecte d’Arxiu Nacional, però situant aquest equipament al terreny que ja havia estat cedit al Govern”, afirma Baró, afegint que “és el Govern qui decidirà el moment de tirar endavant la construcció d’aquest nou edifici, en funció dels seus recursos”. El Comú de la Massana ha estat a disposició del Govern en tot moment, proposant diversos espais per poder desenvolupar el projecte.

En la sessió d’avui també s’ha adjudicat les obres de la fase II de l’edifici els Arcs, que consistirà en els acabaments de les plantes 4a, 5a i 6a. El nou edifici multifuncional s’inaugurà a la tardor.

 (Text i foto: Comú de la Massana)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada