activitats-massanaEl Comú de la Massana amplia l’oferta d’activitats, incloent els escacs i el karate i reforçant amb més grups la natació i les diferents modalitats de dansa.

“Treballem amb la filosofia d’oferir una oferta de qualitat i adaptada a les necessitats dels pares i dels nens, a partir dels moment en què els infants i joves surten d’escola”, explica la consellera d’Educació, Joventut i Esports, Natàlia Cusnir.

Les activitats donaran el tret de sortida el 5 d’octubre i les inscripcions ja estan obertes al servei de Tràmits.

Una de les novetats destacades són els escacs que s’han introduït després de comprovar la gran acceptació que té aquesta disciplina entre els infants i tenint en compte tots els beneficis que comporta aquest esport d’estratègia. A més, aquest curs se celebrarà la desena edició del Campionat Escolar d’Escacs de la Massana, que ja està consolidat. “Vam pensar que després de deu edicions i després de comprovar la gran acceptació d’aquest esport, calia l’empenta de convertir-lo en una activitat fixa dins l’oferta extraescolar”, afirma Cusnir.

D’una banda, cal dir que la proposta estrella a la Massana són les activitats aquàtiques, amb un total de setze grups per poder cobrir tota la demanda, des d’’aquanadons fins a iniciació d’adults o l’aquagim. Aquest any s’ha ampliat el nombre de grups i també s’ha obert un curs de perfeccionament d’adults.  També estan tenint una gran acollida totes les activitats relacionades amb la dansa. L’any passat es va introduir el modern jazz, que aquest any continua, amb dos grups d’edat. També continua la introducció a la dansa, el preballet, la dansa clàssica, el hip hop i ball modern i el programa formatiu i televisiu Xic and Dans. Recordem també, que tots els infants que tinguin ganes de provar les danses més tradicionals es poden apuntar a l’Esbart Valls del Nord.

Pel que fa a la pràctica esportiva també s’ha introduït l’activitat de Karate, amb quatre nivells d’edat, els 4 als 14 anys. Es tracta d’una novetat que es pot tirar endavant gràcies a la col·laboració del Club Karate Xavi Herver i que s’espera que tingui bona acollida.

Finalment, també estan obertes les inscripcions per la Capsa i per l’Escola de Música de les Valls del Nord.

A part de les activitats extraescolars, des del primer dia de curs ja està en marxa el servei d’Esplai, que dona una cobertura global des de les 7.30  fins a l’hora de portar els nens a l’escola, i des de la sortida de les aules fins les 20.30 h. Cal dir que l’esplai està donant cabuda a totes les famílies que ho necessiten, amb un total de 160 places per a infants de 2 anys i mig fins els 12 anys.

A partir d’aquesta edat els nois i noies disposen del Punt 400, que enguany, coincidint amb el seu trasllat al nou edifici dels Arcs, proposarà una àmplia programació de tallers, que es presentaran als usuaris a principis d’octubre.”Seran jornades d’una sola tarda, per oferir-los un ampli ventall de possibilitats i també que els tècnics puguin copsar els seus gustos”, explica la directora d’Educació, Joventut i Esports, Sandra Molné. Per exemple, hi haurà tallers de sushi o de capoeira i també hi haurà diferents tipus de dansa, des del hip hop a la zumba. A més de totes les propostes, els joves també tindran un espai  per fer deures i treballs, amb monitors a la seva disposició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada