El Comú de la capital i la Plataforma contra el Patapou preparen el recurs per anar a la Justícia

El Comú d’Andorra la Vella i la Plataforma No a l’heliport al Patapou estan preparant el recurs a la Batllia que presentaran en cas que el Govern, que té de termini fins aquesta setmana, faci silenci administratiu en relació al recurs administratiu. Un dels portaveus de la Plataforma, Isidre Bartumeu, ha indicat que els arguments en què es basarà són els mateixos però que quedaran ‘refermats i ampliats’ amb els informes tècnics que han encarregat a experts aeronàutics espanyols. Paral·lelament, s’ha iniciat la segona fase de la campanya en contra del projecte, que se centra en donar a conèixer el sobrevol que farien els helicòpters. Un altre dels portaveus, Miquel Armengol, ha assegurat que segons el projecte, se sobrevolen la majoria dels centres escolars d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany, i que a causa dels vents, la majoria d’aparells que facin la línia cap a Barcelona, acabaran donant el tomb per Escaldes.

La Plataforma No a l’heliport al Patapou ha iniciat la segona de fase de la campanya en contra del projecte, i per això ha editat un díptic que enviarà a totes les llars d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany amb els sobrevols que faran els helicòpters segons els informes fets pels tècnics del Govern. Un dels portaveus de la Plataforma, Miquel Armengol, ha explicat que entre la línia de Barcelona i la de Tolosa se sobrevolen gairebé tots els centres escolars de les parròquies centrals, i ha afegit que a causa dels vents que van de sud a nord, la majoria de vegades, els aparells provinents de Barcelona hauran de donar la volta per Escaldes. Armengol ha afegit que s’oposen a un heliport en centre urbà perquè es preveuen fins a quinze vols diaris, cosa que provocarà ‘un risc i una contaminació constant’. A banda dels díptics, es penjaran una cinquantena de banderoles per les zones més sensibles de sobrevol.

Paral·lelament, el Comú i la Plataforma estan enllestint el recurs que presentaran a la Batllia, ja que tot sembla indicar que el Govern farà silenci administratiu, i per tant tindran tretze dies hàbils per portar el cas a la Justícia. El recurs contindrà els mateixos arguments que el que es va presentar al Govern, ja sigui els relacionats amb el concurs i l’adjudicació com els aspectes més tècnics i de seguretat de l’emplaçament. Per elaborar el recurs es compta amb els informes fets per una empresa espanyola experta en aeronàutica, per poder completar i ampliar totes les objeccions. Tal com ja van fer amb la via administrativa, el Comú i la Plataforma presentaran un recurs cadascú per separat, tot i que comparteixen els arguments.

D’altra banda, la Plataforma ha organitzat una reunió pública per aquest dijous on s’ha convidat tots els partits amb implantació a la capital, per tal que expliquin el seu posicionament respecte al projecte, i també què opinen sobre una eventual consulta popular.

 

1 comentari

  1. No estava al cas que tinguessim tants experts aeronautics a la parroquia

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES