El Comú de la capital crea un servei d’assessorament per sol·licitar les ajudes socials

El Comú d’Andorra la Vella ha creat un servei per ajudar a les famílies a emplenar els formularis de sol·licitud de les ajudes socials, tant les que ofereix el Comú com les del Govern. La cònsol major i consellera de Social, Rosa Ferrer, ha explicat que s’ha decidit oferir aquest servei perquè han detectat que moltes persones tenen dificultats per omplir els formularis i entendre el que s’hi demana, ja que amb el temps aquesta documentació s’ha anat complicant. Tot i que no creuen que amb aquest nou servei es dispari el nombre de demandes d’ajudes socials, el Comú de la capital sí que ha notat, durant el primer trimestre del 2012, un lleuger increment dels expedients que gestiona, que ja arriben a un centenar.

El Departament de Social del Comú d’Andorra la Vella, situat a la tercera planta de l’edifici Clara Rabassa, oferirà a partir de la setmana que ve assessorament a les persones que vulguin sol·licitar alguna ajuda social, des de les comunals, com són les relacionades amb l’escola bressol, el menjador Calones o el Servei d’Atenció a Domicili, fins a les que atorga el Govern, com són les beques, les ajudes a l’habitatge, la prestació per desocupació involuntària, la pensió de solidaritat, o les ajudes per a discapacitats.

La cònsol major, que és alhora consellera de Social, Rosa Ferrer, ha indicat que s’ha decidit oferir aquest servei pel principi de subsidiarietat, ja que per la gent, és més fàcil adreçar-se al Comú que al Govern, i perquè han detectat que hi ha aquesta necessitat entre la població. Així, els treballadors socials del Comú atendran a tothom que ho necessiti cada dia de 10 a 13.30 hores, i a més, s’han coordinat amb els tècnics del Ministeri de Salut i Benestar per poder oferir ajuda també per emplenar els formularis de les ajudes que presta el Govern.

El Comú farà un registre estadístic de les necessitats que vagin sorgint per valorar si es continua amb el servei i si és necessari fer modificacions en alguns formularis, ja que la cap d’Àrea de Social, Montse Altimir, ha reconegut que aquests dossiers s’han anat complicant amb el temps, i cada vegada es demanen dades més tècniques.

En el cas del Comú, durant el primer trimestre d’aquest any s’ha notat un augment de demandes de les ajudes socials que presten, que estan relacionades amb les exoneracions o reduccions dels preus de les escoles bressol, el casal d’infants, el casal Calones o el Servei d’Atenció a Domicili. Actualment, els expedients que hi ha oberts ja arriben al centenar, tal com ha indicat Rosa Ferrer.

D’altra banda, Altimir ha explicat que el menjador social del Casal Calones ha atès fins ara vint persones, de les quals tretze s’han derivat al Ministeri de Salut i Benestar, quatre estan en tràmits per regularitzar la seva situació a nivell administratiu, i les tres restants han estat assumides per les treballadores socials del propi Comú.

 

TOTES LES NOTÍCIES