El Comú aprovarà la licitació del projecte de pla especial del Parc Central a la propera sessió plenària

La corporació de la capital aprovarà durant la propera sessió de Comú del mes de maig la licitació del projecte de pla especial del Parc Central. El Comú no ha rebut cap resposta dels propietaris dels terrenys del Parc Central per iniciar un pla parcial i alliberar part del sòl d’aquesta zona. Per tant, es farà un pla especial perquè el Comú no hagi de continuar llogant aquests terrenys amb un cost d’1,2 milions d’euros anuals. El pressupost per a la licitació del projecte, tot i que no està tancat, es preveu que arribi a un màxim d’entre els 50.000 i 60.000 euros, segons ha explicat el conseller de Serveis Públics i Urbanisme, Eron Estany que pronostica que les obres podrien començar de cara el 2013.

A la propera sessió de Comú plenària que se celebrarà el mes de maig es presentarà la licitació del projecte del pla especial per alliberar part dels terrenys del Parc Central, segons ha explicat el conseller de Serveis Públics i Urbanisme qui ha indicat que, tot i que el pressupost no està tancat, podria arribar a un màxim d’entre 50.000 i 60.000 euros.

El Comú va demanar als propietaris dels terrenys, l’any passat mitjançant una carta, si tenien la intenció de començar un pla parcial per alliberar part del sòl del Parc Central i que passés a ser propietat de la corporació, tal i com preveu el pla d’urbanisme. Però la resposta ha estat ‘de silenci’ i, per tant, el Comú entenén que ‘ningú té interès en fer aquest pla’, ha indicat Estany. Per aquest motiu, el projecte l’ha assumit únicament l’administració local iniciant un pla especial.

Actualment la corporació paga entorn a 1’2 milions d’euros anuals en concepte de lloguer i per tant, si el Comú adquireix les parts que les propietats privades haurien de cedir a l’administració local, el lloguer es reduiria. Eron Estany ha indicat que l’administració tindrà el 15% de la propietat del sòl com a mínim.

 

Procés per iniciar les obres

Un cop presentada la licitació del projecte començarà el termini per a redactar el plec de bases. El Comú ha posat un termini d’entre 4 i 5 mesos però, els concursants podran reduir el termini si ho creu convenient, ha explicat Estany. De fet, ha apuntat que serà un dels aspectes a tenir en compte a l’hora que es presentin les ofertes.

El conseller de Serveis Públics i Urbanisme preveu que les obres podrien començar l’any vinent però abans de licitar-les caldrà fer diversos passos. Primer, i d’acord amb els propietaris dels terrenys, segregar del pla especial la unitat que vol dur a terme el Comú i posteriorment elaborar el projecte detall per donar viabilitat al nou Parc Central.

Tant el pla especial com el procés d’urbanització de la zona es desenvoluparà per fases ja que és el Comú qui tira endavant el projecte i per tant, qui n’ha d’assumir totes les despeses, encara que les recuperarà un cop acabada la construcció. Estany ha detallat que, de moment, es faran els vials imprescindibles per poder gaudir del terreny i només si els particulars ho demanessis es faria tota la vialitat.

La part que obtindria la corporació per a l’ús públic està ubicada al parc i arriba als 15.329 metres quadrats. Eron Estany ha detallat que hi haurà vials dins de la unitat d’actuació i ha reconegut que el projecte podria comportar que hi hagués ‘alguna zona verda menys’.

1 comentari

  1. “Alguna zona verda menys”. Quedem-nos amb aquesta frase, que aviat no tindrem ni Parc Central o una cosa similar al que és avui dia.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES