El Comú de Canillo prepara un pressupost entre un 10 i un 15% per sota del de l’any passat

El nou equip comunal de Canillo té la intenció d’aprovar al febrer el pressupost per a l’exercici 2012. Tal com ha indicat el cònsol major, Josep Mandicó, serà un pressupost forçosament a la baixa perquè la previsió d’ingressos és menor, i estarà entre un 10 i un 15% per sota del de l’any passat, rondant els 10 milions d’euros. Mandicó ha fet aquestes declaracions després de la celebració del primer Consell de Comú, que ha servit per nomenar els nous òrgans del Comú i aprovar altres decisions de funcionament, com ara els membres de la comissió rectora del Palau de Gel i els consellers delegats d’Ensisa.

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, ha indicat que en el pressupost que estan elaborant figurarà una reducció dels sous dels cònsols i consellers, tal com van anunciar durant la campanya electoral, i que encara estan acabant de xifrar. Pel que fa a les inversions, ha recordat que vista la situació, el Comú no es pot permetre grans inversions, sinó que se n’aniran fent de petites ‘que a la llarga poden sumar una gran inversió’.

Una de les decisions que haurà de prendre la nova corporació en breu és com es faran els acabats de la plaça pública sobre l’aparcament del Prat del Riu, que estarà enllestit en tres o quatre mesos. Mandicó ha indicat que no hi haurà massa canvis però que han d’acabar de decidir com acabaran la plaça.

D’altra banda, aquest dilluns s’han nomenat les comissions permanents, un total de vuit, que encapçalen els consellers més ben preparats per a cada matèria. De fet, el cònsol major ha assegurat que la llista ja es va elaborar tenint en compte les comissions. Així, la comissió de Finances i Administració està presidida per Marc Casal, la de Social i Joventut per Sandra Balcon, la de Turisme i Comerç per Meritxell Alcobé, la d’Obres i Medi Ambient per Salvador Brillas, la d’Urbanisme pel mateix Josep Mandicó, la de Serveis i Via Pública per Pere Jané, la de Cultura i Esports per Àlex Mitjana i la d’Agricultura i Paisatge per Simona Naudí.

La comissió rectora del Palau de Gel té com a representants del Comú a David Palmitjavila, Marta Bonell i Àlex Mitjana, i com a representants del poble a Marta Torres i Ramon Palmitjavila. De la seva banda, els consellers delegats d’Ensisa són Josep Mandicó i David Palmitjavila a la presidència, a més de Xavier Jordana, Francesc Areny, Joan Torres i Òscar Casal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.