Per reivindicar la lluita contra la violència de gènere, el Comú d’Andorra la Vella ha organitzat una exposició amb quadres de la pintora lleidatana i presidenta de l’associació Violenciastop, Maria Elena Neira. L’objectiu, com ha explicat la cònsol major, Rosa Ferrer, és fer que hi hagi una ‘presa de consciència de la societat per rebutjar aquest tipus de conductes violentes’. Com ha demanat també Neira, un dels aspectes bàsics per aconseguir eradicar la violència és l’educació i per això ha demanat un canvi en l’educació i els valors que es transmeten en la societat. La mostra, ha apuntat la presidenta de Violenciastop, exposa ‘el dolor ocult de les llars i famílies que pateixen aquesta xacra’.

Recordar que continua la violència contra les dones i fer que hi hagi una ‘presa de consciència’ de la societat per rebutjar aquests actes. Aquest és l’objectiu principal de l’exposició organitzada pel Comú d’Andorra la Vella amb quadres de la pintora lleidatana i presidenta de Violenciastop, Maria Elena Neira.

Les pintures que es poden veure al vestibul del Centre de Congressos representen ‘el dolor ocult de les llars i famílies que pateixen aquesta xacra’, ha dit Neira. Com ha apuntat la cònsol, la situació de crisi pot fer que hi hagi menys denúncies però això ‘no vol dir que hi hagi menys agressions, sinó més por de denunciar davant la incertesa per la manca de recursos econòmics’.

Per això, el Departament de Social s’encarrega d’acompanyar a la víctima i d’ajudar-la perquè pugui disposar dels recursos que l’Estat i les institucions del país posen al seu abast.

Tant la pintora com la cònsol han volgut fer una crida perquè aquest dia no s’hagi de commemorar més i s’eradiqui la violència contra les dones.

Per a fer-ho, Neira i Ferrer han fet èmfasi en l’educació. Si no hi ha un canvi en l’educació de la societat i els valors que es transmeten ‘consolarem a les ferides i plorarem a les mortes, però continuarem igual’, ha dit la presidenta de Violenciastop. La pintora ha considerat que s’eduquen les persones com la societat demana, en l’agressivitat i la competitivitat i ‘no s’eradicarà la violència si els valors socials no canvien’, ha assegurat.

Per últim, Neira ha volgut posar de rellevància que la denúncia és ‘un acte heroic’ de les persones maltractades ja que suposa superar moltes pors i un moment de desemparament social i afectiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada