El Comú d’Andorra la Vella ha procedit des d’aquest mes de febrer al tancament de les instal·lacions de l’alberg de la Comella per evitar fer la competència als privats, ja que segons ha explicat la cònsol major, Conxita Marsol, “últimament ja s’estaven celebrant fins i tot bodes i comunions”. Per la seva banda, l’oposició s’ha mostrat totalment en contra i no consideren que aquestes instal·lacions facin la competència als hotels i restaurants perquè els preus i els serveis són molt diferents. La cònsol major ha explicat que durant aquest any estudiaran les possibles prestacions que pot donar l’alberg i no descarta que s’obri de nou amb aquesta finalitat, tot i que ha plantejat la possibilitat d’ubicar-hi un centre d’alt rendiment, o el Centre d’Interpretació de l’Aigua i del Madriu (aprofitant que la presidència de la Comissió de gestió del pla de gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror passa a mans de la capital). Amb aquest tancament, Andorra la Vella es reserva la possibilitat d’obrir per realitzar activitats concretes, com ara colònies o estades esportives.

El Comú d’Andorra la Vella ha procedit al tancament de l’alberg de la Comella per a la seva comercialització, i per tant els privats ja no podran utilitzar aquestes instal·lacions. La cònsol major, Conxita Marsol, ha explicat que el Comú es reserva el dret a la seva explotació per portar a terme activitats com les colònies d’estiu o estades esportives, ja que “últimament s’estaven celebrant fins i tot bodes i comunions, i no volem fer cap competència a les empreses privades”.

La majoria comunal s’havia plantejat aquesta possibilitat des de la dissolució de Turecav, la societat pública encarregada de la promoció turística de la parròquia, i des de fa uns mesos es va deixar d’operar amb la reconeguda empresa de cercador d’hotels ‘Booking’, un fet que ha fet disminuir notablement les reserves. Per tot plegat, l’oposició s’ha mostrat molt crítica, i tant les conselleres del PS com els de Cd’I+Liberals d’Andorra han qüestionat aquesta decisió perquè estan convençuts que no suposa cap competència deslleial, ja que els preus i els serveis són ben diferenciats, i també el tipus de client al qual es dirigeix.

L’alberg ha registrat entre 4.000 i 5.000 pernoctacions, i presenta uns comptes equilibrats amb uns 150.000 euros d’ingressos i despeses. El tancament ha suposat el comiat de tres treballadors eventuals.

Marsol ha explicat que disposaran de tot aquest any per decidir les prestacions d’aquestes instal·lacions, que no descarta que es tornin a obrir “purament” com a alberg, que es creï un centre d’alt rendiment, o tal com li ha proposat la consellera socialdemòcrata Dolors Carmona, per ubicar-hi el Centre d’Interpretació de l’Aigua i del Madriu, ja que a partir de la setmana vinent Andorra la Vella agafarà la presidència de torn de la Comissió de gestió del pla de gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror.

És per això que la cònsol major ha aprofitat per mostrar el seu compromís a donar-li un impuls a la vall i treballar per potenciar aquest atractiu turístic.

Text i foto: ANA

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada